Με C-130 και ελικόπτερα ασθενείς προς Αθήνα και Ηράκλειο για ΜΕΘ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ενεργοποιήθηκε το πρωί το σχέδιο για επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών, με στρατιωτικά αεροσκάφη, σε νοσοκομεία της Αθήνας ή άλλων περιοχών με διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, καθώς κάποια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μια ΜΕΘ άδεια ή και αυτά που έχουν, δεν διαθέτουν πλέον γιατρούς -στην Δράμα νοσεί το 15% των γιατρών και των νοσηλευτών.

Σήμερα διακομίσθηκαν με ειδικές κάψουλες με C-130  τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς που παρελήφθησαν από το νοσοκομείο της Δράμας αρχικά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο της Καβάλας για λίγες ώρες και εν συνεχεία στο αεροδρόμιο  «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, απ΄όπου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας C-130, το ΕΚΑΒ μετέφερε δύο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από τη Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης. Παράλληλα, έγινε αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από την  Άνδρο στην Αθήνα.

Νοσοκομείο Δράμας – Νοσεί το 65%

Αποδεκατισμένο είναι σε υγειονομικό προσωπικό το νοσοκομείο της Δράμας, τη στιγμή που θρηνεί τον πρώτο νεκρό εργαζόμενο από κορονοϊό -μια 54χρονη νοσηλεύτρια, η οποία  έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και στο παρελθόν είχε δώσει σκληρή μάχη και με τον καρκίνο.

 

 

Η διακομιδή ασθενών με κορονοϊό, με βαριά συμπτώματα, σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί πλέον τη μοναδική λύση και για το Νοσοκομείο της Καβάλας. Η πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ του νοσοκομείου Καβάλας, Κλαίρη Λαμπίρη, δήλωσε ότι λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλές διακομιδές ασθενών.

Δύο άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Δράμας διασωληνώθηκαν πρν απο τρεις  μέρες επειδή η κατάστασή τους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Πρόκειται για μία νοσηλεύτρια κι έναν διοικητικό υπάλληλο, οι οποίοι νοσηλεύονται εδώ και μία εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε  ότι νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα 65 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι.

Τι να τις κάνεις τις ΜΕΘ όταν δεν έχει γιατρούς και νοσοκόμες;

«Μόνο το Σαββατοκύριακο αναγκαστήκαμε να στείλουμε περίπου 30 ασθενείς στην Αλεξανδρούπολη και στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας έχουμε ενεργούς μόνο έναν παθολόγο και τρεις πνευμονολόγους», είπε. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχεδίαζε να ανοίξει και μία ακόμα κλινική για covid-19, ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε, αφού δεν υπάρχουν τα άτομα, για να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε ασθενείς», είπε ο ίδιος. Και οι 12 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ από τις 140 απλές κλίνες για κορονοϊό, ειναι κατειλημμένες οι 136.

«Ουσιαστικά έχουμε γίνει νοσοκομείο μίας νόσου, την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με πολύ μειωμένο προσωπικό. Μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα άλλες νόσους. Τα χειρουργεία έχουν μείνει πολύ πίσω και φοβόμαστε, μήπως έρθει σύντομα η στιγμή που θα χάνουμε ασθενείς από άλλες παθήσεις»,  είπε ο κ. Παπαδόπουλος

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx