Μητσοτάκης: Ζητά αποφασιστική αντιμετώπιση της τουρκικής παραβατικότητας

Ζάκυνθος

Στη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας για την επιθετικότητα της Τουρκίας, επεσήμανε πως η Άγκυρα απέρριψε την προσφορά της Ευρώπης να ακολουθήσει μια θετική ατζέντα και επέλεξε τις μονομερείς ενέργειες, αν και είχε ευκαιρίες να σταματήσει τις προκλήσεις, αποσύροντας το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος απομακρύνθηκε εντέλει προσχηματικά δέκα μέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να τηρήσει τις αποφάσεις του και να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε πως η Ελλάδα επιδιώκει πάντα τον διάλογο και την ομαλοποίηση των σχέσεων με την γειτονική χώρα, όμως «δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά της αν δεν της ασκηθεί πίεση». Τέλος, αναφερόμενος στην ανάγκη να «παγώσουν» οι πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, σημείωσε ότι δεν γίνεται τα κράτη μέλη να εξάγουν επιθετικά όπλα στην Τουρκία – όπλα που στρέφονται εναντίον άλλων κρατών-μελών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx