ΗΠΑ: “Ξένη κυβέρνηση χάκαρε κρατικές υπηρεσίες”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο λόγω κυβερνοκατασκοπείας στα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου και άντλησης “από ξένη κυβέρνηση” σημαντικών πληροφοριών. Στις ΗΠΑ ανησυχούν μήπως έχει συμβεί το ίδιο και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters «κάποια προηγμένη ομάδα ηλεκτρονικής πειρατείας (hacking) υποστηριζόμενη από ξένη κυβέρνηση υπέκλεψε πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και από μια υπηρεσία των ΗΠΑ που είναι αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική για το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες».

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αντιμετωπισθούν οποιαδήποτε πιθανά θέματα συνδέονται με την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες»..

Ανησυχεί η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ μήπως οι χάκερ που έθεσαν στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση Εθνικών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του υπουργείου Εμπορίου χρησιμοποίησαν παρόμοιο μηχανισμό για να παρεισφρήσουν και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx