Το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε και στη Σιγκαπούρη

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η Σιγκαπούρη ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Χσιέν Λουνγκ και πρόσθεσε πως σχεδιάζει να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιασθούν.

Η πόλη-κράτος έχει 5,7 εκατομμύρια κατοίκους και έκταση ίση με το νησί της Κεφαλονιάς. Έχει καταγράψει ελάχιστα εγχώρια περιστατικά COVID-19 τους τελευταίους δύο μήνες και  πολύ μικρό αριθμό θανάτων σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας (29). Το 75% του πληθυσμού είναι Κινέζοι και η μάσκα είναι σταθερή πρακτική. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι πολιτικοί θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα εμβολιαστούν νωρίς, αμέσως μετά τους υγειονομικούς, τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ, περιλαμβανομένων και των μεγαλύτερων σε ηλικία, θα εμβολιασθούμε νωρίς. Αυτό γίνεται για να σας δείξουμε, ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία όπως εγώ, πως πιστεύουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», είπε ο Λι σε διάγγελμά του (είναι 63 ετών).

Η Σιγκαπούρη έχει υπογράψει συμφωνίες προαγοράς και για άλλα εμβόλια, όπως των εταιρειών Μοderna και Sinovac (κινεζικό). Στη Σιγκαπούρη λόγω των εορτών θα χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα και π.χ. θα αυξηθεί σε οκτώ άτομα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός για συναθροίσεις (τώρα επιτρέπονται μέχρι πέντε άτομα).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx