ΗΠΑ: 310.000+ νεκροί, 17,1+ εκ. κρούσματα κορονοϊού, τραγωδία χωρίς τέλος

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 310.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν πλέον υπερβεί τα 17,1 εκατομμύρια, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανερχόταν σε 310.095, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην υφήλιο σε απόλυτους αριθμούς: καταγράφουν πάνω από το 18% των θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Τα θύματα ξεπέρασαν τα 300.000 την 14η Δεκεμβρίου· αυξήθηκαν κατά 10.000 μέσα σε τρεις ημέρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx