Από Δευτέρα, πλατφόρμα για δωρεάν rapid test

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι από βδομάδας θα λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου οι πολίτες να δηλώνουν την επιθυμία συμμετοχής σε τυχαιοποιημένους ελέγχους με rapid test. Βασικά θα εξεταστούν μάλλον ασυμπτωματικές επαφές με ύποπτο κρούσμα, καθώς η σύσταση είναι όσοι έχουν ήδη συμπτώματα να μην περιμένουν να έρθει η σειρά τους για το δωρεάν τεστ και να απευθυνθούν σε γιατρό.

Έχουν καθοριστεί επί τούτου 386 σημεία και το βράδυ της  θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr. Οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν για την ώρα και τον τόπο προσέλευσής τους. Ομως αν λάβουν ως απάντηση SMS με κωδικό, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν και το τεστ, αλλά ότι απλώς καταγράφηκαν. Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και οπωσδήποτε αριθμός κινητού τηλεφώνου. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν επιλεγεί κάποιος, θα έρχεται δεύτερο  μήνυμα που θα ορίζει ραντεβού.

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται 3ωρη άδεια από την δουλειά τους για να κάνουν το τεστ. Μετά τη διενέργεια του τεστ, τα προσωπικά στοιχεία θα διαγράφονται.

 

Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη διαδικασία των τεστ, έδωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει 130 σταθμούς δειγματοληψίας, οι οποίοι έχουν στελεχωθεί ήδη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο σε αυτούς τους σταθμούς, με ραντεβού. Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, συνεχίζεται η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε σειρά από δράσεις» ανέφερε ο κ. Φλώρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx