Πρόταση μομφής για τον Τραμπ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Δημοκρατικοί βουλευτές καταρτίζουν πρόταση μομφής κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, μετά την χθεσινή βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ντέιβιντ Σίσιλιν.

«Επεξεργαζόμαστε την πρόταση ου ετοιμάσαμε ο βουλευτής Τεντ Λιου, ο βουλευτής Ράσκιν και εγώ για να απομακρύνουμε από το αξίωμα τον πρόεδρο, έπειτα από την χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο», είπε ο Σίσιλιν. Αλλά και Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητάει την καθαίρεση του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ επικαλέσθηκε σήμερα την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Κίνζιγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό την καθαίρεσή του.

Και ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ επικαλέσθηκε την 25η τροπολογία λέγοντας ότι πρέπει να συνέλθει το Κογκρέσο γιατί όπως τόνισε «ο Τραμπ δεν πρέπει να μείνει Πρόεδρος ούτε μια ημέρα παραπάνω».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx