Οι Νορβηγοί διερευνούν 23 θανάτους κατόπιν εμβολιασμού

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ο αρχίατρος και υπεύθυνος του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων Σίγκουρντ Χορτέμου ανακοίνωσε σήμερα ότι στους 21.000 εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα, σημειώθηκαν 23 θάνατοι. Από αυτούς, οι 13 διερευνώνται.

Δεν διευκρίνισε αν οι υπόλοιποι 10 θεωρήθηκαν φυσιολογικοί και άσχετοι προς το εμβόλιο ή αν απλώς θα διερευνηθούν στη συνέχεια. Πάντως είπε ότι «κάποια συνήθη και κατά κανόνα ακίνδυνα συμπτώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο, όπως ο πυρετός ή η ναυτία, μπορεί να αποβούν μοιραία σε ηλικιωμένα άτομα με ιδιαίτερα αδύναμη υγεία».

Σημειωτέον, στη Νορβηγία ο εμβολιασμός άρχισε από τους υπερήλικες και τα γηροκομεία της χώρας. Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται. Περιλαμβάνονται αυτοί οι 3 πάντως στα 23 περιστατικά που ανέφερε ο επικεφαλής του νορβηγικού ΕΟΦ.  Οι θανόντες είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer, καθώς η χώρα παρέλαβε τα εμβόλια της Moderna μόλις χτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx