ΑΠΘ: Εντοπίστηκε, τελικά, η μετάλλαξη του κορονοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Τη μετάλλαξη του κορονοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΑΠΘ το οποίο διενεργεί μοριακά τεστ. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik η διευθύντρια του Εργαστηρίου και καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ Άννα Παπά-Κονιδάρη, «βρήκαμε τη μετάλλαξη και ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ. Τα δείγματα με τη μετάλλαξη είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και τα στέλνουμε στον ΕΟΔΥ για να κάνει την ιχνηλάτηση και να βρουν από ποιο μέρος είναι, γιατί κάποιος μπορεί να είναι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις από ποια πόλη είναι» εξήγησε η κα Παπά-Κονιδάρη που πρόσθεσε ότι είναι συχνή η μετάλλαξη και «όσο ψάχνεις, τη βρίσκεις».

Επιπλέον, επισήμανε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό τα δείγματα που βρίσκονται θετικά. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα της ομάδας του καθηγητή Χημείας του ΑΠΘ Θοδωρή Καραπάντσιου, για την εύρεση της μετάλλαξης του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης. «Ακόμα το δουλεύουμε, αλλά θέλει χρόνο. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Καραπάντσιος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο ιός στα λύματα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, σε έναν δείκτη 5-6, δηλαδή στο «πράσινο».

«Είμαστε στο “πράσινο” και θα έλεγα ότι δεν θα πάμε και παρακάτω, υπάρχει μια δυναμική που το συντηρεί σε αυτό το σημείο, χαμηλά μεν, αλλά στο ίδιο σημείο. Εφόσον ο γύρω χώρος (σ.σ. άλλες περιοχές) είναι επιβαρυμένος, δεν θα πάμε εύκολα πιο κάτω. Σύμφωνα με τον δείκτη μας, είναι στο 5-6 και αυτό που θεωρούμε ασφαλές είναι να είμαστε κάτω από 3 όπου εκεί πλέον είμαστε στη λογική του μηδενός» επισήμανε ο κ. Καραπάντσιος προσθέτοντας όμως «να μην ελπίζουμε ότι θα μηδενίσουμε. Κάποια στιγμή θα ανέβουμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx