Πίτα ΝΔ – Το φλουρί έπεσε στο Καστελλόριζο

Απεβίωσε ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Άγγελος Μπρατάκος

Με την ψηφιακή παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με την παρουσία περισσοτέρων από 400 κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και τήρησε το έθιμο της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Το ηλεκτρονικό φλουρί έπεσε στην τοπική οργάνωση Καστελλορίζου. Στο χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι συμπληρώθηκαν «πριν από λίγες ημέρες πέντε χρόνια από τότε που εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από μία μαζική δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία. Και από τότε πετύχαμε πολλά. Και πιστεύω ότι και εγώ ήμουν συνεπής στη δέσμευση που είχα δώσει πρώτα και πάνω από όλα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ανανεώσω, να διευρύνω, να μεγαλώσω την παράταξη και τελικά να πετύχουμε το στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να αναδείξουμε την παράταξή μας αυτοδύναμη κυβέρνηση ύστερα από τρεις απανωτές εκλογικές νίκες στις οποίες όλες και όλοι παίξατε έναν κυρίαρχο, πολύ σημαντικό ρόλο. Και τώρα το κόμμα μας είναι στην κυβέρνηση και συμπληρώνουμε 18 μήνες», είπε.

Πολλές κρίσεις και ταυτόχρονα

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί τα πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πολλαπλές κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε, από την κρίση στα σύνορά μας στον Έβρο, τις προκλήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά τον COVID και τις οικονομικές επιπτώσεις, νομίζω ότι ουδέποτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης κλήθηκε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες προκλήσεις ταυτόχρονα.

»Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό τα έχουμε βγάλει πέρα πολύ καλά και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση αλλά και η παράταξη πιστώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας στήριξαν ή δεν μας στηρίζουν ένα βαθμό ικανοποίησης και κυρίως εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του κράτους, της Κυβέρνησης, του κράτους συνολικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, ειδικά, σε στιγμές κρίσης», είπε ο Πρωθυπουργός.

Νέα μέτρα αν χρειαστεί

«Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παράλληλα σταθήκαμε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων, είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό, την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδέκτες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μηχανισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής, που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται. Όπως ξέρετε έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους».

Το 1821 και η ΕΟΚ

«Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης. αλλά συμπληρώνεται και μία ακόμα σημαντική επέτειος την οποία εμείς ως Νεοδημοκράτες έχουμε κάθε λόγο να την υπενθυμίζουμε, 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα η παράταξή μας και ο ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα το πιστώνεται, μία κομβική ημερομηνία και μία επιλογή η οποία προσδιόρισε ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας μας», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο τέλος επέλεξε να αφιερώσει το κομμάτι του στον παλαιότερο και πιο στενό του συνεργάτη Θανάση Νέζη, ο οποίος είναι ο “εξ απορρήτων” του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και 17 χρόνια.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Στέλιος Κονταδάκης στο χαιρετισμό του δήλωσε «Κόψαμε την ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Γραμματείας Οργανωτικού παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Είμαστε κοντά από απόσταση, διατηρώντας ζωντανές και ενεργές τις κομματικές μας οργανώσεις».

Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx