Άδωνις Γεωργιάδης-κορονοϊός: “Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει ξανά”

Ζάκυνθος

Καθησυχαστικός, όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέου κλεισίματος του λιανεμπορίου, μετά την «κόκκινη» κάρτα που έβγαλαν οι λοιμωξιολόγοι στην Αττική, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το επιδημιολογικό φορτίο στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται στα ύψη, με αποτέλεσμα, από τη στιγμή που δεν δείχνει καν σημάδια σταθεροποίησης, οι ειδικοί να σημάνουν «κόκκινο» συναγερμό, ο οποίος επιβάλλει σκληρότερα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας ωστόσο στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να κλείσει ξανά η αγορά. «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει με τους λοιμωξιολόγους. «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα, θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους και εμείς τα δικά μας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολούθως, έκανε λόγο για ύπαρξη σχεδίου αν η Αττική μπει τελικά στο «κόκκινο». «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο», πρόσθεσε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να στείλει σαφές μήνυμα στους επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας πως από τις 12 ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων δεν φαίνεται να έχει επιβαρυνθεί τόσο η κατάσταση.

«Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Άλλωστε, τόνισε ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε.
Ερωτηθείς για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από τη Δευτέρα, απάντησε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, ενώ αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο.

Για τα κομμωτήρια, δε, υπενθύμισε με νόημα ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away. Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε επίσης με έναν γρίφο: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…». Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx