Άρχισαν πάλι τη γκρίνια με τον Nord Stream-2 οι Αμερικανοί

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αποπεράτωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, θεωρώντας τις κυρώσεις ως ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα.

Σε ερώτηση, συγκεκριμένα, του ρωσικού πρακτορείου TASS, που του ζήτησε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι της Γερμανίας και της ΕΕ συζητούν με τις ΗΠΑ για το εν λόγω έργο, απάντησε:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι κακή συμφωνία. Ο Nord Stream 2 χωρίζει την Ευρώπη, υποβάλλει την Ουκρανία και την Κεντρική Ευρώπη σε χειραγώγηση εκ μέρους της Ρωσίας και έρχεται σε αντίθεση με τους διακηρυγμένους στόχους της Ευρώπης στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Θα παρακολουθούμε την δραστηριότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση είτε την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου και εάν θα υπάρξει τέτοια δραστηριότητα, θα ληφθεί απόφαση για τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων. Οι κυρώσεις συνιστούν απλώς ένα από τα πολλά σημαντικά εργαλεία».

Για την ενεργειακή ασφάλεια…

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μεταδίδει το TASS από την Ουάσινγκτον, «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους συμμάχους και εταίρους τους για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη διαθέτει αξιόπιστο δίκτυο διαφοροποιημένων πηγών ενέργειας, το οποίο δεν υπονομεύει την συλλογική ασφάλεια. Ο αγωγός Nord Stream 2 και η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τους ρωσικούς μοχλούς επιρροής στους συμμάχους και εταίρους μας και να υπονομεύσουν την διατλαντική ασφάλεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx