Μητσοτάκης: ‘Υπομονή δυο εβδομάδες ακόμη”

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο ΕΣΥ προανήγγειλε παράταση του lockdown για άλλες δυο εβδομάδες. «Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα» είπε ο πρωθυπουργός..

Για τις νέες κλίνες είπε ότι «θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται», ενώ αρχικά «η έδρα τους θα είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Μαρία Γιογκατζή.

Ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Προφανώς υπάρχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική την οποία πιστεύω όμως ότι τη διαχειριζόμαστε πολύ ικανοποιητικά. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», είπε.

Αμέσως μετά, έλαβε το λόγο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία σημείωσε ότι «οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα και διασυνδεδεμένες κτιριολογικά με το νοσοκομείο, για να μείνουν και μετά το πέρας της πανδημίας για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Παράλληλα, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι «όλα τα έσοδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” προέρχονται εξάλλου από την κοινωνία, είτε μέσω των χορηγών μας, είτε και από την πώληση των νομισμάτων του Νομισματικού μας Προγράμματος, οπότε στην κοινωνία επιστρέφουν».

«Το νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κομβικό στην προσπάθεια μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε, αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα νοσήλευσε πάνω από 2.000 ασθενείς και ταυτόχρονα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσήλευσε πάνω από 280 άτομα» ανέφερε από την πλευρά του ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι