ΣΧΟΛΙΟ

Ένα πολιτικό οφσάιντ βόλεψε Μητσότακη και Ζάεφ

Ένα πολιτικό οφσάιντ βόλεψε Μητσότακη και Ζάεφ

Δεν γνωρίζουμε τι διημείφθη μεταξύ Μητσοτάκη και Ζάεφ στις 13 Μαΐου κατά την συνάντηση που είχαν, αλλά είναι βέβαιο ότι το καυτό τότε θέμα ήταν η κύρωση από τη Βουλή των τριών συμφωνιών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ήταν πολιτικά προβληματική και για τους δύο.

Δεν μπορούμε επίσης να ξέρουμε αν το φάουλ της ομάδας της “Μακεδονίας” στο Euro και το tweet (οφσάιντ) του Ζάεφ, είχαν οργανωθεί από τους συμβούλους των δύο πρωθυπουργών, το σίγουρο είναι πως τους βόλεψε και τους δύο, καθώς έριξαν τη μπάλα της κύρωσης των τριών πρωτοκόλλων στην κερκίδα, ήτοι εν ευθέτω χρόνο όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Προφανώς μια τέτοια ερμηνεία των γεγονότων θα μπορούσε να ενταχθεί στη χωρία των θεωριών συνομωσίας, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες της πολιτικής ορθότητας, αλλά από την άλλη, η πολιτική υποκρισία, οι τακτικισμοί και η μυστική διπλωματία νομιμοποιούν την καχυποψία και ενίοτε την δυσπιστία των πολιτών.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα events της καθημερινής ζωής όπως το φονικό στα Γλυκά Νερά, οι βιασμοί και τώρα η απίστευτη επίθεση με βιτριόλι σε εφτά μητροπολίτες αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της πολιτικής, καθώς τα κανάλια πέφτουν πάνω σε αυτά και αφήνουν την πολιτική στην ησυχία της…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι