Ηρώδειο: Ξεπούλησαν Μόνικα Μπελούτσι και Μαρινέλα-Φραγκούλης
26/08/2021
Έναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι θα κάνει την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στην Αθήνα, μια πόλη που όπως έχει δείξει, της έχει αδυναμία. Οι δύο εμφανίσεις της ξεπούλησαν και διοργανώθηκε και τρίτη, για τις 23 Σεπτεμβρίου. Επίσης ξεπούλησε η πρώτη κοινή εμφάνιση της Μαρινέλας και του Μάριου Φραγκούλη.
Η Μπελούτσι στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα ερμηνεύσει αδημοσίευτες επιστολές και κείμενα αναμνήσεις της ντίβας Μαρία Κάλλας υπό τη σκηνοθεσία του Τομ Βολφ. Το εγχείρημα «Maria Callas: Lettres & Mémoires» έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με sold out περιοδεία όπου και αν ανέβηκε. Ο Βολφ συγκέντρωσε επί τούτου πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα κατά την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977) και τα έκανε βιβλίο.
Ξεπούλησε όμως και η συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Θυάτειρα, με την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος Θυάτειρα ευχαριστεί όλους γι’ αυτήν τη μεγάλη ανταπόκριση, καθώς από την εκδήλωση θα προκύψει μια σημαντική οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά.
Η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και της Λένας Πλάτωνος που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι «δεν δύναται να πραγματοποιηθεί λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων» Στις 9 Σεπτέμβρη η συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας θα παρουσιάσει «τα σπουδαιότερα βαλς όλων των εποχών σε μια συναυλία με τίτλο «GRAND WALTZ», υπό την διεύθυνση του Vladimir Fedoseyev, του μακροβιότερου παγκοσμίως μαέστρου ορχήστρας».
Ο ξεχωριστός μαέστρος θα διευθύνει γνωστά έργα του Τσαϊκόφσκι καθώς και υπέροχα βαλς των Στράους, Σοστακόβιτς, Χατσατουριάν, Μπερνστάιν και άλλων. Σολίστ στο πιάνο γι’ αυτή την μαγική βραδιά, θα είναι το παιδί-θαύμα που διαπρέπει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, συγκεντρώνοντας βραβεία και επαίνους, ο 9χρονος Στέλιος Κερασίδης.
Συνθέτει δικές του μελωδίες από τα τέσσερά του χρόνια. Και στη διάρκεια της καραντίνας μια δική του σύνθεση, το «Βαλς της απομόνωσης», έγινε θέμα στο κεντρικό δελτίο του BBC World. Η Tchaikovsky Symphony Orchestra (TSO) ιδρύθηκε το 1930 και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ. Πολλοί σημαντικοί συνθέτες, όπως οι Νικολάι Γκολοβάνοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ, Αράμ Χατσατουριάν και Γκεόργκι Σβιρίντοφ, της εμπιστεύθηκαν την πρώτη εκτέλεση έργων τους.
Τενόροι και συνθέτες
Στις 13 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί ο πολύ ιδιαίτερος Γερμανός τενόρος Γιόνας Κάουφμαν, που πολλές φορές οι εμφανίσεις τους γίνονται sold out. Η ανοδική πορεία του ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και ήδη το 2006 με το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης ως Αλφρέντο στην Τραβιάτα ονομάστηκε από κοινό και κριτικούς ο «νέος βασιλιάς των τενόρων» και αναγνωρίστηκε ως ο απόλυτος σταρ της όπερας.
Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει μία συναυλία υπέρ του ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού φορέα «Coeurs pour Tous Hellas» για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συναυλία από τον Σταύρο Ξαρχάκο με θέμα “200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι” και θα είναι επετειακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους με 21 τραγούδια, που ο συνθέτης και μαέστρος θα παρουσιάσει σε νέα εκτέλεση ως ορχηστρικό έργο με τη δεκαμελή ορχήστρα του, χορωδία και ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαϊα.
Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου θα δοθούν δύο συναυλίες του 70χρονου Βρετανου σταρ της ροκ Sting, έχοντας στο πλευρό του ως καλεσμένο τον 44χρονο γιο του Joe Sumner. Στην συναυλία “Sting My Songs” θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από την εποχή των Police, αλλά και από την σόλο καριέρα του και θα ακουστουν τα “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” και “Demolition Man”, “Every Breath You Take,” “Message In A Bottle” και πολλά άλλα.