Πάλι 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Σε πλήρη εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, κατεγράφη δόνηση 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν στα 8,5 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός

Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δονήσεις 3,6 και 3,9 Ρίχτερ, μέσα σε συνολικό διάστημα πέντε λεπτών και με εστιακό βάθος από 5 ως 10 χιλιόμετρα. Ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι «η δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ιδιαίτερα αν αυτά έχουν υποστεί ζημιές». 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx