ΣΧΟΛΙΟ

“Ξεπαρθενών” στην Ακρόπολη! – Φτηνή πρόκληση για λίγη προσοχή…

"Ξεπαρθενών" στην Ακρόπολη! – Φτηνή πρόκληση για λίγη προσοχή... Κόμπρα

Δεν θα ήθελα να είμαι καθόλου στην θέση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Όσο να ‘ναι, τη μια απολογείσαι για την επίδειξη μόδας του οίκου Dior στην Ακρόπολη, την άλλη για τις πλημμύρες και το τσιμέντωμα του Ιερού Βράχου και τώρα προέκυψαν τα γυρίσματα της ταινίας… “Ξεπαρθενών”!

Ναι, καλά ακούσατε! Πρόκειται για μία ταινία που αυτοπροσδιορίζεται ως “ανεξάρτητη καλλιτεχνική παραγωγή”, που μάλιστα παρουσιάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ταινία κλείνει με μία σκηνή ομοφυλοφιλικού σεξ, στο χώρο της Ακρόπολης!

Αν και ο τίτλος παραπέμπει περισσότερο σε gay πορνό (κοινώς τσόντα, αν προτιμάται) διαβάζουμε πως αφορά μία παρέα που «μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά».

Μάλιστα, το ομοφυλοφιλικό ζευγάρι της ταινίας “βιώνει τον ερωτισμό” στον Ιερό Βράχο, υπό τις επευφημίες των φίλων του ζευγαριού, οι οποίοι σχηματίζουν αλυσίδα και παρακολουθούν το σχετικό “θέαμα”! «Πολύ νόημα, μιλάμε για πολύ νόημα», όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν!

Το υπουργείο Πολιτισμού αποσαφήνισε πως δεν είχε δοθεί καμία άδεια για να γυριστούν οι συγκεκριμένες σκηνές και διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες (όσο να ‘ναι από κάπου… μπάζει η φύλαξη του Ιερού Βράχου), σημειώνοντας πως «ο αρχαιολογικός χώρος δεν προσφέρεται για καμία ακτιβιστική η άλλη δραστηριότητα».

Με όλο τον σεβασμό στην όποια καλλιτεχνική αξία του… “Ξεπαρθενών”, το γύρισμα ερωτικών σκηνών (στρέιτ, γκέι, μπάι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο) με φόντο τον Ιερό Βράχο αποτελεί μέγιστη αισθητική προσβολή. Και επειδή η πλάκα πρέπει να τελειώνει, προφανώς και οι συντελεστές του “Ξεπαρθενών” δεν ανέδειξαν «κανέναν ερωτισμό μέσα σε ένα πατριαρχικό και εθνικιστικό περιβάλλον(!)», όπως οι ίδιοι διακηρύσσουν με αμετροέπεια.

Απλώς, όπως και άλλοι στο παρελθόν που είχαν επίσης υψώσει επαναστατικές και πρωτοποριακές αισθητικές σημαίες, απέδειξαν πόσο επιρρεπείς είναι στη φτηνή πρόκληση. Χρησιμοποίησαν την Ακρόπολη για να προκαλέσουν και να προσελκύσουν την προσοχή. Το γεγονός ότι τα κατάφεραν δεν μειώνει το μέγεθος ούτε της ξεφτίλας, ούτε της φτήνιας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι