ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πόλεμος για την περιουσία του Τράγκα

Πόλεμος για την περιουσία του Τράγκα

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν συνέταξε διαθήκη, έχει φέρει στα μαχαίρια τους κληρονόμους του, εν προκειμένω τα δύο αγόρια που απέκτησε από προηγούμενους γάμους και την τελευταία σύζυγό του, με την οποία δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Ο εκδότης και δημοσιογράφος, είχε κληρονομήσει κάποια περιουσία από τον γυναικολόγο πατέρα του, αλλά προφανώς την αύξησε ο ίδιος. Τώρα είναι να μοιραστούν εταιρείες και ακίνητα στο Μονακό, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στο Λας Βέγκας και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 12 ακίνητα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και όπως φαίνεται υπάρχουν δύο στρατόπεδα, με τον έναν γιο να συντάσσεται με την χήρα και τελευταία σύζυγο του εκδότη και τον άλλον να είναι μάλλον μόνος. Οι πρώτοι έστειλαν και εξώδικο στον δεύτερο, στον Φρέντι Τράγκα, ο οποίος εργάζεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και για τον οποίο ο πατέρας του είχε πει πέρσι «διαφωνούμε πολιτικά, δεν τον διόρισα εγώ στου Μαξίμου, έκανε τις επιλογές του».

Η επί 22 έτη σύζυγος του Γιώργου Τράγκα και ο Ιωάννης Τράγκας απέστειλαν εξώδικο όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρουν ότι ο άλλος γιος, επειδή εργάζεται στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήθελε να φαίνεται ότι αποποιήθηκε την κληρονομιά επισήμως, αλλά ανεπισήμως να λάβει όσα δικαιούται, αποσκοπώντας στο να μείνει πολιτικά στο απυρόβλητο, αλλά και να μην εμπλακεί σε τυχόν οφειλές και χρέη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, εμφανίσθηκε και άλλος διεκδικητής, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και προμηθευτών που έμειναν απλήρωτοι μετά την πτώχευση των εταιρειών του Γιώργου Τράγκα. Υπάρχει παράλληλα και μια σοβαρή εκκρεμότητα, καθώς πριν από τον θάνατο του εκδότη είχε αρχίσει έρευνα για τα οικονομικά του.

“Ήθελε να αποποιηθεί εικονικά την κληρονομιά”

Στο εξώδικό τους προς τον Φρέντι Τράγκα, η χήρα του Τράγκα Μαρία Καρρά που φέρεται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ο πρωτότοκος γιος του, Ιωάννης Τράγκας, αναφέρουν: «Δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε αναπάντητα τα όσα ανακριβή αναφέρετε στο τελευταίο εξώδικό σας και τα όσα διαρρέετε σε δημοσιεύματα του Τύπου με στοιχεία που προφανώς εσείς έχετε δώσει, διότι μόνον εσείς ήσασταν κοινωνός αυτών. Κι αυτό γιατί προφανής σκοπός σας είναι η άσκηση πίεσης μέσω του Τύπου και μάλιστα μέσω εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, συμπεριφορά που κάθε άλλο ωφελεί τα συμφέροντα όλων των κληρονόμων».

«Σκοπίμως διαρρεύσατε ότι εσείς έχετε την πρόθεση να φορολογηθείτε για ό,τι αποκτήσετε από την περιουσία του εκλιπόντος και ότι δήθεν εμείς επιδείξαμε αρνητική διάθεση στην ανωτέρω πρόθεσή σας. Πλην όμως, η πραγματικότητα την οποία γνωρίζετε άριστα είναι τελείως διαφορετική, αφού στις συναντήσεις μας εσείς μας ζητήσατε επίμονα να μην εμφανιστείτε πλασματικά ως κληρονόμος και ειδικότερα να φέρεστε ως δήθεν αποποιηθείς του μεριδίου που σας αναλογεί εικονικά και ταυτόχρονα να το λάβετε “κάτω από το τραπέζι”, με τη μορφή της δωρεάς από την πρώτη εξ ημών, που είναι κάτοικος εξωτερικού», αναφέρουν.

«Μας επισημάνατε επισταμένως ότι προκρίνετε αυτή τη λύση διότι, αφενός, λόγω της εργασίας σας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θέλετε να εμφανίσετε την περιέλευση σε εσάς περιουσιακών στοιχείων από την κληρονομιά του εκλιπόντος, αφετέρου δε, δεν επιθυμείτε να έχετε στο μέλλον κανενός είδους ευθύνη για το υφιστάμενο παθητικό της περιουσίας του εκλιπόντος, που ενδεχομένως προκύψει στο μέλλον».

»Με αυτή τη μορφή της εικονικής αποποίησης θα εμφανιζόσασταν στο επιτελείο του Πρωθυπουργού και στο ευρύτερο περιβάλλον σας ως άμεμπτος ηθικά και παράλληλα θα εξασφαλίζατε, έχοντας πλασματικά αποποιηθεί την κληρονομιά, την πλήρη απεμπλοκή σας από οποιοδήποτε ενδεχόμενο παθητικό της κληρονομιάς του εκλιπόντος που ήθελε προκύψει στο μέλλον», καταλήγουν στο εξώδικο.

Δικαστικό θρίλερ για την περιουσία

Ένα από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, είναι αν τα περιουσιακά του Γιώργου Τράγκα θα επιλυθούν με βάση το ελληνικό Δίκαιο ή όχι. Αν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν στο ποιο είναι εν προκειμένω το εφαρμοστέο Δίκαιο, το ζήτημα δεν λύνεται, καθώς στην πορεία η μία ή η άλλη πλευρά ίσως το αμφισβητήσει και ζητήσει να εκδικασθεί η υπόθεση από π.χ. γαλλικό δικαστήριο ή από ένα διεθνές.

Λογικά, επειδή εταιρείες, ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί είναι διάσπαρτοι σε δυο ηπείρους, θα ζητηθεί η γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου για το ποιο Δίκαιο πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς όχι μόνον η χήρα του Τράγκα, αλλά και ο ίδιος ο εκλιπών ήταν φορολογικά κάτοικος εξωτερικού. Στις δε ΗΠΑ τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπερδεμένα, διότι άλλο κληρονομικό δίκαιο έχει η Νέα Υόρκη και άλλο το Μαϊάμι ή το Λας Βέγκας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx