ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυσεπίλυτος γρίφος τα τρία κοριτσάκια της Πάτρας

Δυσεπίλυτος γρίφος τα τρία κοριτσάκια της Πάτρας, Όλγα Μαύρου

Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε ότι ο θάνατος που είχαν τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος και ότι μπορεί να επιλύονται σχεδόν οι 90 στις 100 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα, «όχι όμως και όλες». Προσέθεσε ότι «δεν καταδικάζεται κάποιος σε τρις ισόβια, με υποψίες, εικασίες και συνειρμούς» και ότι «πολύ ορθά οι καθ΄ύλην αρμόδιοι σιωπούν μέχρι να έχουν κάτι τεκμηριωμένο».

Όπως μαθαίνουμε, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα πάει στην Πάτρα για λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων από πολλά άτομα, όμως θα το κάνει όταν θα έχει στα χέρια τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών από το τρίτο παιδί, την Τζωρτζίνα, που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο. Οι εξετάσεις αυτές αναμένονταν τέλη Φεβρουαρίου αλλά καθυστερούν επειδή ζητήθηκε και η γνώμη εργαστηρίων στο εξωτερικό.

Ενώ ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, συνταξιούχος πλέον, έδωσε συνέντευξη όπου έλεγε «είμαι βέβαιος ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η μάνα» και «πρέπει να ανοίξουν στόματα στη γειτονιά», ένας εν ενεργεία υψηλόβαθμος αστυνομικός που μίλησε σε εφημερίδα της περιοχής, είπε ότι δεν λύνονται υποθέσεις με διαίσθηση και εικασίες, αλλά μόνον με στοιχεία.

«Όπως διαπιστώνεται μιλάνε οι γύρω – γύρω. Ιατροδικαστές, γιατροί, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί, συγγενείς και ο κάθε πικραμένος για λίγα λεπτά προβολής. Αντίθετα τα στεγανά της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας λειτουργούν καλά και αυτό είναι το σώφρον, γιατί οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει συμπέρασμα», είπε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Ερωτηματικά για τα τρία κοριτσάκια

«Κρατάμε αποστάσεις και μένουμε ανεπηρέαστοι από την αποσπασματική παράθεση στοιχείων και ‘’στοιχείων’’, που διακινούνται στα Μέσα Ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη υπόθεση που άπτεται κατ’ αρχήν λεπτότατης επιστημονικής διερεύνησης, έχει αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά της μέχρι να υπάρξουν ακλόνητα συμπεράσματα για τους πραγματικούς λόγους που τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή», συμπλήρωσε.

Και προσέθεσε: «Αυτοί, που στον παρόντα χρόνο μιλάνε με κατηγορηματικότητα για ‘’εγκληματική ενέργεια’’ είναι προπέτες και επιπόλαιοι. Προδικάζουν χωρίς ίχνος ευθύνης. Χωρίς να έχουν συνολική εικόνα και κυρίως ατράνταχτα στοιχεία στη διάθεσή τους. Δεν καταδικάζεται κάποιος τρις ισόβια, με υποψίες, εικασίες και συνειρμούς. Οι σοβαροί θεσμικοί ποτέ δεν μιλούν. Και έχουν ένα λόγο παραπάνω στην προκείμενη υπόθεση, γιατί ο γρίφος της είναι δυσεπίλυτος, ίσως ο πιο δύσκολος που έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές ασφαλείας της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια».

»Ερευνώνται και τα δύο ενδεχόμενα. Αφ’ ενός της ‘’εγκληματικής ενέργειας’’,  αφ’ ετέρου της απώλειας των κοριτσιών από παθολογικά αίτια. Ακόμη κι αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας την πρώτη περίπτωση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι εξιχνιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων, αλλά όχι όλα…». Τις τελευταίες ημέρες έχουν δώσει συνεντεύξεις συγγενείς και φίλοι ή γνωστοί οι μητέρες που είχαν παιδιά στο ίδιο νοσοκομείο.

Άλλοι αναφέρθηκαν στο βαρύ παρελθόν της οικογένειας, υπαινισσόμενοι ότι είναι και η μητέρα δολοφόνος, επειδή το 1964 ο παππούς της φέρεται να είχε πνίξει την γιαγιά της. Άλλοι θεωρούν ύποπτο το ότι η οικογένεια έκανε έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα για την δεύτερη κηδεία και ένα μήνα μετά ο πατέρας αγόρασε μοτοσικλέτα, άλλοι αναφέρουν ως ύποπτο το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της μητέρας, η οποία όμως είχε καρκίνο τελικού σταδίου και άλλοι ότι η ψυχραιμία της μητέρας δείχνει ενοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx