Ασφαλής στη Ρουμανία ο Πρόξενος στη Μαριούπολη – Επιστρέφει στην Ελλάδα

Ασφαλής στη Ρουμανία ο Πρόξενος στη Μαριούπολη – Επιστρέφει στην Ελλάδα

Στη Ρουμανία έφτασε ασφαλής το πρωί του Σαββάτου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι την Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η επιχείρηση εκκένωσης στέφθηκε με επιτυχία. Ο Νίκος Δένδιας έγραψε, στο Twitter τα εξής: «Η επιχείρηση “Νόστος 6”, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας».

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την “Οδύσσεια” που πέρασε, καθώς είχε εγκλωβιστεί επί σειρά ημερών στην Ουκρανία, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, κατάφερε να περάσει τα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα Σάββατο με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Σε νεότερο tweet ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει «θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx