ΑΠΟΨΗ

Οι “δημοσιογράφοι” αποκοιμήθηκαν στον κήπο της Γεθσημανής!

Οι "δημοσιογράφοι" αποκοιμήθηκαν στον κήπο της Γεθσημανής!, Πάνος Σαββόπουλος

Το σημερινό κείμενο, με αφορμή τον βαθύ ύπνο που τράβηξαν κάποιοι “δημοσιογράφοι” στο λιοστάσι της Γεθσημανής, θεματολογικώς ανήκει στον ίδιο χώρο με το κείμενό μου της φετινής Μεγάλης Πέμπτης “Σε ποια γλώσσα μίλησε ο Χριστός με τον Πόντιο Πιλάτο”. Κι επειδή τέτοιου είδους κείμενα-χρονογραφήματα δεν πρέπει ποτέ να… βαρυστομαχιάζουν τον αναγνώστη, αλλά, αντίθετα, να τον διατηρούν… ορεξάτο, συνιστάται η έκτασή τους να είναι χρυσά ζυγισμένη! Έτσι, έχοντας περισσότερο υλικό μέσα στο πνεύμα της διήγησης “Ιησούς Χριστός υπέρλαμπρο άστρο”, (η οποία έγινε και ροκ όπερα), έγραψα κάτι ξεχωριστό και με ντοκουμέντα.

Ο κήπος της Γεθσημανής (σημαίνει ελαιοτριβείο) βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ και στη δυτική πλαγιά του Όρους των Ελαιών. (Πάντως οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Ιωάννης δεν συμφωνούν για την τοποθεσία της Γεθσημανής!). Τέλος πάντων, εκεί πήγε ο Ιησούς με τους μαθητές του, τούς μίλησε και μετά αποσύρθηκε για να προσευχηθεί στον πατέρα του. Εκεί έγινε η προδοσία του από τον Ιούδα και η σύλληψή του.

Η διήγηση γεννάει κάποια λογικά ερωτήματα και οι “αρμόδιοι” αδυνατούν να απαντήσουν ή τέλος πάντων, όταν λένε “κάτι”, είναι… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διηγήσεις των Ευαγγελιστών Ματθαίου και Μάρκου και τις τρεις φορές που εξέπεμψε τις προσευχές του ο Ιησούς, επέστρεψε στους μαθητές του και τους βρήκε να κοιμούνται μακαρίως! Μάλιστα τους ξύπνησε, λέγοντας: «Γρηγορεῖτε καὶ προσεύχεσθε, ἴνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» ((Ματθ. κστ’ 42 και Μάρκ. ιγ’ 33).

Τα ροχαλητά στον κήπο της Γεθσημανής

Οπότε εδώ γεννιέται αυτόματα ένα ερώτημα από κάποιον ουδέτερο, καλοπροαίρετο και με μια σταλιά μυαλό, άνθρωπο (αλλά σίγουρα όχι από κάποιον που χάφτει μέχρι και μύγες τσε-τσε). Να! “Αφού οι μαθητές κοιμόντουσαν βαθιά και δεν άκουγαν αυτά που έλεγε ο δάσκαλός τους στον πατέρα του (όπως για παράδειγμα εκείνο το βαθειά ανθρώπινο, «Πάτερ, ει βούλει παρενεγκείν τούτο το ποτήριον απ’ εμού πλην μη το θέλημά μου, αλλά το σόν γενέσθω… εγένετο δέ ο ιδρώς αυτού ώσεί θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες επί την γην» Λουκ. κβ’42,44), πώς και από ποιους έμαθαν οι δυο Ευαγγελιστές τι είπεν ο Ιησούς στις τρεις προσευχές του και το μετέδωσαν σε εμάς;”.

Λογικό είναι να προκύπτουν μέχρι και σπαρταριστές ρητορικές ερωτήσεις, του τύπου; “Υπήρχε, εν εγρηγόρσει, μυστικός πράκτορας μεγάλης δύναμης μεταξύ των μαθητών που τα άκουσε όλα;” ή “μήπως μία θαυμάστρια του Ιησού, όπως οι αδελφές Μάρθα και Μαρία, ντύθηκε άνδρας και ανακατεύτηκε με τους μαθητές, με τεντωμένα όμως αυτιά;” ή “μήπως, τελικά, αυτά που γράφτηκαν, ήταν αυτά που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης και εκδότης της Καινής Διαθήκης;”. Μην το ψάχνετε, γιατί το έχω ψάξει εγώ και δεν υπάρχει απάντηση! Αλλά σας προτρέπω να ρωτήσετε κάποιον “ειδικό” και θα διασκεδάσετε με τις απαντήσεις του, δυστυχώς! (Το έχω κάνει…).

Ιερές αντιφάσεις και θείες παραχαράξεις

Η Βίβλος, εκτός από τα απίστευτα (και επιστημονικά απαράδεκτα-αναπόδεικτα) πράγματα τα οποία εκθέτει, έχει και πάρα πολλές αντιφάσεις! Είναι συνηθισμένο να ακούμε από την μία “ερευνάτε τας γραφάς” κι από την άλλη το αδέσποτο “πίστευε και μη ερεύνα”. Το δεύτερο μάλιστα είναι και ο βασικός κανών όχι μόνο των πιστών, αλλά και των “οπαδών” γενικώς! Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να είναι κάποιος οπαδός του ΚΚΕ και να ερευνά τας ιστορικάς “γραφάς” του; Ουδεπόποτε! Το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά κόμματα, για τους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων, θρησκευτικών αιρέσεων, να μην προχωρήσω στα χοντρά… (Όχι δε θα κάνω το χατίρι των περιέργων!).

Το 2013 κυκλοφόρησε μία αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά έξη επεισοδίων, με τίτλο “Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου” (Bible Secrets Revealed). Η σειρά προβλήθηκε αυτές τις γιορτινές μέρες από την ΕΡΤ2 με επιτυχία και ξαφνιάστηκα όταν το έμαθα! Μπράβο, πάντως. Φαίνεται να μην το μυρίστηκαν οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας, γιατί σίγουρα θα την κόβανε. Σας συνιστώ να δείτε τη σειρά, γιατί έχει απόψεις τεκμηριωμένες από έρευνες, δηλαδή δεν σηκώνει δικαιολογίες για αφελείς! Για ψάξτε λίγο στα αρχεία της ERTFLIX (στα ντοκιμαντέρ) και στο You Tube.

Οι έρευνες, πάντως, έχουν δείξει ότι υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία πλήρεις κατάλογοι με βιβλικές αντιφάσεις και παραχαράξεις, οι οποίοι, κατάλογοι αριθμούμενοι, δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον επτά χιλιάδες (7.000) προβλήματα που ανακύπτουν από την Βίβλο!

Αποκαλυπτικό “μπραντεφέρ” μεταξύ συγγραφέων

Και καλά οι εύπιστοι και μη ερευνώντες, που δεν ενδιαφέρονται για ερωτήματα! Αλλά τι θα γίνει με τους άλλους, τους “περίεργους”, …λαϊστί ορθολογιστές; (Εγώ, ξέρω μόνο για μένα. Για τους λοιπούς, λέω, όπως στρώνει κανείς…) Να μερικά σιβυλλικά “μπραντεφέρ”:

  • Αριθμός θαυμάτων του Ιησού. Ο Ματθαίος λέει 18, ο Μάρκος 17, ο Λουκάς 19 και ο Ιωάννης 7. Α! Δε μιλάνε όλοι για τα ίδια θαύματα! Το μόνο κοινό θαύμα σε όλους, είναι ο πολλαπλασιασμός των άρτων! Το μεγαλύτερο “θαύμα” είναι η ανάσταση του Λαζάρου και το γράφει μόνο ο Ιωάννης! Μάλιστα ο Παύλος στις “Πράξεις” (κστ’ 23), το αμφισβητεί ευθέως!

  • Ο Ματθαίος λέει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στην Βηθλεέμ και αργότερα πήγε στη Ναζαρέτ (Ματθ. β’ 23). Ο Λουκάς, αντιθέτως, λέει ότι οι γονείς του έμεναν στη Ναζαρέτ και πήγαν για την απογραφή στην Βηθλεέμ, όπου και γεννήθηκε (Λουκ. β’ 4).
  • Ο Ματθαίος λέει ότι ο Ιούδας κρεμάστηκε μετανοιωμένος (Ματθ. κζ’ 3-5), ενώ στις “Πράξεις” διαβάζουμε ότι πέθανε από ατύχημα, όταν …άνοιξε η κοιλιά του στο κτήμα του (Πράξ. α’ 18-19).

  • Οι Ευαγγελιστές δε συμφωνούν στο ερώτημα ποιά ήταν τα τελευταία λόγια του Χριστού στο σταυρό! Ο Ματθαίος γράφει (κζ’ 46) «Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί;». Ο Μάρκος γράφει (ιε’ 34) «Ελωί, Ελωί, λαμά, σαβαχθανί;», Ο Λουκάς γράφει (κγ’ 46) αναφέρει: «Πατέρα, στα χέρια σου παραδίνω το πνεύμα μου». Ο Ιωάννης καταθέτει (ιθ’ 30) ότι ο Χριστός είπε μόνο μία λέξη: «Τετέλεσται»! Άρα, τι να πιστέψει ο λαός;

Θα δίδατε ποτέ στο τέκνο σας ένα τέτοιο βιβλίο;

Ιδού, λοιπόν, προτροπές-διδάγματα που βρίσκει κανείς μέσα στη Βίβλο!

  • Να δολοφονείς: «Αυτούς που δεν πιστεύουν στο Χριστό (Λουκ. αθ’ 27): …τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ’ αὐτοὺς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου»

Επίσης: Αυτούς που λατρεύουν άλλους θεούς (Δευτερονόμιο κζ’ 6-15), Τους μοιχούς (Λευιτικόν κ’ 10), Τους ομοφυλόφιλους (Λευιτικόν κ’ 13), Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών (Ψαλμοί 136 και τέσσερις ακόμα αναφορές), Τις μάγισσες και τους πνευματιστές (Έξοδος κβ’ 19 και άλλες δύο αναφορές) και πολλούς άλλους!

  • Να μισείς: Αυτούς που ξαναπαντρεύονται (Δευτερονόμιο κδ’ 4). Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια (Δευτερονόμιο κβ’ 5). Τους άνδρες με μακριά μαλλιά (Κορινθ. ια’ 14 και άλλες τρεις αναφορές). Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες (Λευιτικόν ια’ 10).

  • Και αφοριστικά “ρητά”: Ο Ιησούς προτρέπει να πληρώνετε φόρους στην κυβέρνηση και να την υπακούετε (Ματθ. κβ’ 17-21), (Μάρκ. ιβ’ 17), (Λουκ. κ’ 25) και άλλοι!
  • Η τιμωρία για θανάτωση εμβρύου, είναι μόνο αποζημίωση! (Έξοδος κβ’ 25).
  • Οι γυναίκες αξίζουν λιγότερο από τους άνδρες και οφείλουν υποταγή! Αυτό το λέει ο Παύλος τρείς φορές, για να το χωνέψουμε. (Κορινθίους ια’ 5-10), (Εφεσίους ε’ 22-24) και Κολασσαείς (γ’ 18,Α).
  • Ο Θεός, φτιάχνει τους ανθρώπους ομοφυλόφιλους! (Ρωμαίους α’ 26-28)
  • Το να παρακούς τον Ιησού, είναι αμαρτία μεγαλύτερη και από αυτή των Σοδόμων (Λουκ. ι’ 10-12). Τα Σόδομα, καταστράφηκαν από πτώση αστεροειδούς, το 1700(;) π.Χ. (Χαϊδέρρες, μάλλον εννοεί ο Λουκάς…).

Πολυγαμία και άγιος ο Θεός, στη βίβλο…

Η πολυγαμία, αποτελεί κανόνα στην Βίβλο και μάλιστα γίνεται αποδεκτή από τον Ιησού χωρίς καμία επίπληξη (Ματθ. κβ’ 23-32). Κι αν επισκεφτείτε το biblicalpolygamy.com, θα βρείτε 40 βιβλικές μορφές, κάθε μία από τις οποίες είχε …χαρέμι! Η Αγία Γραφή, (προσέξτε το αυτό) περιέχει και οδηγίες για το πώς μπορεί να αγοράσει κάποιος “σκλάβες του σεξ” (προχωρημένα πράγματα…).

Και εάν ένας άνδρας αγοράσει μία τέτοια γυναίκα, η οποία όμως δεν τον “ευχαριστεί” κι αυτός δε θέλει να την κρατήσει, απαγορεύεται να την πουλήσει σε άλλον! Θα πρέπει η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη (Έξοδος κα’ 8). Και γιατί ρε καρντάσια, μάς… βασανίζετε σήμερα; Μωρέ, καλά κάνουμε κι εμείς…

“Και τα δύο είναι αγαπημένα μου τέκνα”!

Θα διηγηθώ μια ιστορία, αλλά σε λαϊκή, μάλλον, γλώσσα, γιατί θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα στο περιεχόμενο! Λοιπόν! Κάποια φορά μέσα σε ένα δάσος, στους πρόποδες ενός βουνού, συναντήθηκε ένας προφήτης γυρολόγος (που περιδιάβαινε τους τόπους και δίδασκε τον Θεό), συναντήθηκε λοιπόν με έναν άπιστο. Και άρχισαν μία συζήτηση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός. Ο άπιστος ήταν κάθετος ότι δεν υπάρχει και ο προφήτης προσπαθούσε να του δώσει κάποιες αποδείξεις για το αντίθετο.

Έτσι, λοιπόν, του είπε ότι θα παρακαλέσει τον Θεό να κάνει το ραβδί του φίδι, για να πιστέψει. Έτσι έγινε, αλλά ο άλλος είπε ήρεμα ότι «αυτό δεν είναι απόδειξη για μένα»! Στη συνέχεια ο προφήτης είπε ότι θα παρακαλέσει το Θεό να σηκώσει το βουνό μερικά μέτρα ψηλά, πάνω από τα θεμέλια του και μετά να το ξανακατεβάσει, ώστε να πιστέψει ο άπιστος ότι υπάρχει, όπερ και εγένετο! Όμως και πάλι ο άπιστος δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι απόδειξη για μένα»!

Στο τέλος, απογοητευμένος ο προφήτης, σήκωσε χέρια και μάτια στον ουρανό και παρακάλεσε το Θεό να μιλήσει και να πει ότι “υπάρχει” ώστε επιτέλους να πεισθεί ο άπιστος! Και ο Θεός πράγματι μίλησε και είπε ότι υπάρχει! Αλλά και πάλι, προς μεγάλη απογοήτευση του καημένου του προφήτη, ο άπιστος ξαναείπε ήρεμα «αυτό δεν είναι απόδειξη για μένα»!

Τους αφήνουμε αυτούς τους δύο στην κουβέντα τους και στη φιλική τους κόντρα και πάμε στον ουρανό, εκεί όπου καθόταν ο Θεός με την παρέα του και κοίταζαν όλοι αμίλητοι τη συζήτηση των δύο ανθρώπων στο δάσος. Την ησυχία διέκοψε ο ίδιος ο Θεός ο οποίος γύρισε στην ομήγυρη και είπε: «Προσέξατε εσείς; Αυτή τη στιγμή, δύο αγαπημένα μου παιδιά κάτω στη γη, συζητάνε».


ΥΓ Προς αποφυγή οποιασδήποτε (φυσιολογικής κατά τα άλλα, με μερικά πράγματα που γράφω) παρεξήγησής μου, δηλώνω ενώπιον του “βαθύτερου ηθικού νόμου των ανθρώπων”, ότι αν κάποιος με ρωτούσε εάν είναι σωστό να ανακοινώσει και αποκαλύψει στους ανθρώπους κάποια τεκμήρια ότι “ΔΕΝ” υπάρχει Θεός, θα του έλεγα αποφασιστικά και σταθερά “ΟΧΙ”. Και εδώ, ευχαριστώ τους γονείς μου που μού έμαθαν να συμπονώ και να κατανοώ τους ανθρώπους και κυρίως τους “αδύναμους” (σε εισαγωγικά).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι