Ρωσική άσκηση Vostok-2018: Αντιμετώπιση επίθεσης με S-400 (vid.)

Ρωσική άσκηση Vostok-2018: Αντιμετώπιση επίθεσης με S-400 (vid.)

Στο πλαίσιο των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιεί στην Άπω Ανατολή, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε το πυραυλικό σύστημα S-400.

Στα γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης της Τελέμπα, σε απόσταση 130 χλμ. βόρεια της Τσίτα στην ανατολική Σιβηρία, συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 και συστήματα Pantsir S-1. Ίδια συστήματα είναι ανεπτυγμένα και στη Συρία.

https://www.youtube.com/watch?v=WyeUU0HVQvA

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε μαζική πυραυλική επίθεση από εχθρική δύναμη. Σχεδόν 300.000 άνδρες από όλους τους κλάδους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν από χθες Τρίτη στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της ιστορίας τους, οι οποίες καταγγέλθηκαν από το ΝΑΤΟ ως πρόβα «σύγκρουσης μεγάλης έκτασης».

Η άσκηση, στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας και της Μογγολίας και η οποία φέρει την ονομασία «Vostok-2018» (Ανατολή-2018), θα συνεχισθεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στην ανατολική Σιβηρία και στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx