Πώς συνέβη το τροχαίο έξω από τη Βουλή και ο τροχονόμος που έδιωχνε αυτόπτη

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Καταθέτει αύριο ο οδηγός ταξί που ήταν μάρτυρας στο τροχαίο που έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, ενώ κατέθεσε και άλλος αυτόπτης, και υπάρχουν βεβαίως ως “μάρτυρες”  από την πρώτη στιγμή και όσα καταγράφηκαν από κάμερες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή, που τον παρέσυρε αυτοκίνητο ασφάλειας βουλευτή, ο μοτοσικλετιστής κινήθηκε με πράσινο σηματοδότη όπως και το ταξί που κινείτο σχεδόν ταυτόχρονα. Ομως ο αστυνομικός που οδηγούσε το αυτοκίνητο της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη (ενώ η ίδια ήταν μέσα στη Βουλή) έστριψε απότομα για να μπει στη Βουλή “κλείνοντας” τη μοτοσικλέτα.

Ο μοτοσικλετιστής έκανε έναν μικρό ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά “βρήκε” με σφοδρότητα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και χαρακτηριστικό της σφοδρότητας αυτής είναι το γεγονός πως το κράνος του αγοριού εκσφενδονίσθηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί θανάσιμα. Είναι κλινικά νεκρός και η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από τις κάμερες της Βουλής αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας και της Πανεπιστημίου, και των πρεσβειών και άλλων υπηρεσιών της περιοχής,  όμως η Τροχαία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις και η οικογένεια αναζητούσε με δική της έκκληση τον οδηγό του ταξί για να πάει να καταθέσει. Ο οδηγός θα καταθέσει σήμερα.

Επιπλέον,  ένας νεαρός που οδηγούσε δίκυκλο και ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε επίσης, παρότι ο τροχονόμος της Βουλής τον απέπεμψε με σκαιό και απειλητικό τρόπο. Όταν ο νεαρός είπε το ‘παιδί πέρασε με πράσινο’ ο τροχονόμος του είπε: “εσύ τι είσαι; άσε ‘το παιδί’ και ‘το παιδί’. Εσύ φοράς κράνος; ‘Αντε φύγε από ‘δω, εξαφανίσου»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα έξω από τη Βουλή. «Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου», είπε,προσθέτοντας ότι «στην αστυνομία  υπάρχουν εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου «και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx