ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Τραμπ καλείται να καταθέσει για απόρρητα στοιχεία που πήρε σπίτι!

Ο Τραμπ καλείται να καταθέσει για απόρρητα έγγραφα που είχε σπίτι του,

H επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο έστειλε κλήτευση στον Ντόναλντ Τραμπ, για ένορκη κατάθεση από την οποία μπορεί να κριθεί εάν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραπεμφθεί σε δίκη. Δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, που θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία, η στάση του Τραμπ μπορεί και να αποβεί καθοριστική για το αποτέλεσμα, καθώς θα πρέπει να παραδώσει ορισμένα έγγραφα που του ζητούνται μέχρι τις 4 Νοεμβρίου (πριν από τις εκλογές) και να παρουσιαστεί για κατάθεση στις 14 Νοεμβρίου (αμέσως μετά τις εκλογές).

Σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμμορφωθεί, τότε θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μερικά από τα απόρρητα έγγραφα που κατάσχεσε το FBI στην έπαυλη στο Mar-a-Lago στη Φλόριντα, «περιείχαν πληροφορίες εξαιρετικά ευαίσθητης φύσεως σχετικά με το Ιράν και την Κίνα». Εάν αυτές οι πληροφορίες διαρρεύσουν, δήλωσαν οι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, τότε θα μπορούσαν να αποκαλύψουν μεθόδους συγκέντρωσης πληροφοριών που οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν μυστικές από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα απόρρητα έγγραφα για το Ιράν και την Κίνα θεωρούνται μερικά από τα πιο ευαίσθητα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα το FBI στο πλαίσιο των ερευνών του για τον Τραμπ και τους βοηθούς του για ενδεχόμενη κακή διαχείριση πληροφοριών, για καταστροφή κρατικών αρχείων, καθώς και για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε αυτά, ανέφεραν οι πηγές στην εφημερίδα.

Ποινή φυλάκισης στον Μπάνον

Σημειώνεται επίσης ότι ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καθώς δεν ανταποκρίθηκε στην κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και δεν πήγε να καταθέσει.

Ο δικαστής Καρλ Νίκολς επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 δολαρίων στον πάλαι ποτέ στενό

συνεργάτη του Τραμπ. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικαστής είπε ότι ο Μπάνον δεν έχει αποδεχτεί την ευθύνη για τις πράξεις του. «Ο σεβασμός στο Κογκρέσο είναι φυσικά ένα σημαντικό κομμάτι του συνταγματικού μας συστήματος», είπε, προσθέτοντας ότι η ποινή έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στο ευρύτερο κοινό. Ο Νίκολς θα καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής του Μπάνον, εφόσον η έφεση που θα κάνει ο καταδικασθείς θα είναι έγκαιρη. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μπάνον δεν θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή, εάν βεβαίως ασκήσει έφεση και δεν επιδιώξει να πάει στη φυλακή. Ο Μπάνον είχε αγνοήσει και την κλήτευση από την επιτροπή του Κογκρέσου να καταθέσει για την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2021.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx