ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η οικογενειακή έξοδος του Κιμ σε εκτόξευση πυραύλου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήγε την οικογένειά του να δει εκτόξευση πυραύλου (video),

Την κόρη του παρουσίασε χθες για πρώτη φορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, παίρνοντάς την μαζί του σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την Πιόν Γιάνγκ στα δελτία ειδήσεων, δείχνουν τον Κιμ να κρατάει την μικρή από το χέρι, σαν να πηγαίνουν βόλτα σε λούνα-παρκ. Παρακολουθούν την μεταφορά του πυραύλου στο σημείο εκτόξευσης και στη συνέχεια παρακολουθούν την εκτόξευση από ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στο πεδίο δοκιμής.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας είχαν προαναγγείλει την Παρασκευή ότι ο Κιμ θα παρακολουθούσε την εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου, άλλους και την κόρη του. Μετά την… οικογενειακή γιορτή ο Κιμ δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-17 που μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή, η Βόρεια Κορέα απέδειξε ότι έχει ένα αξιόπιστο όπλο για να περιορίσει τις απειλές των ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί τον Νοέμβριο μία αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης του νέου πυραύλου, ο οποίος έχει βεληνεκές που φθάνει στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος αυτός έχει τη δυνατότητα να φτάσει οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και ο νέος πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και έπεσε στον Ειρηνικό.

Η αντίδραση των ΗΠΑ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, που βρίσκεται στην Μπανγκόκ για ένα περιφερειακό forum, δήλωσε ότι η εκτόξευση συνιστά μία «θρασύτατη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει τις περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες». Η νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ήταν η όγδοη φέτος σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι ΗΠΑ διεξάγουν κοινές ασκήσεις με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx