Η λαχτάρα μίας μητέρας χιμπατζή για το μωρό της (video)

Η λαχτάρα μίας μητέρας χιμπατζή για το νεογέννητο το μωρό της (video)

Ένα βίντεο από ζωολογικό κήπο δείχνει με πόση λαχτάρα αγκαλιάζει το νεογέννητο χιμπατζή η μητέρα του. Η μάνα είχε να δει το μικρό της δύο ημέρες, επειδή η γέννα έγινε εκτάκτως με καισαρική τομή και έπρεπε η ίδια να αναρρώσει, αλλά να αντιμετωπισθούν και κάποια αναπνευστικά προβλήματα του νεογέννητου.

Όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Κάνσας, τώρα μητέρα και παιδί είναι καλά στην υγεία τους. Η καισαρική ήταν επιβεβλημένη επειδή ο τοκετός δεν προχωρούσε κανονικά και κινδύνευε και ο γονιός και το έμβρυο. Οι χιμπατζήδες θεωρούνται πλέον είδος υπό εξαφάνιση καθώς ζουν το πολύ 300.000 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι θηλυκοί χιμπαντζήδες ξεκινούν να αναπαράγονται περίπου στην ηλικία των 13 ετών και ζουν περίπου 40 χρόνια. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 8 μήνες και ο θηλασμός 48 μήνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx