ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενισχύουν τα οπλοστάσια τους Ρωσία και Ουκρανία με πυραύλους και τανκς

Ενισχύουν τα οπλοστάσια τους Ρωσία και Ουκρανία με πυραύλους και τανκς

Επίδειξη των πυραύλων Iskander αποφάσισε να κάνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα και έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από βολές του τακτικού πυραυλικού συστήματος, κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωνε ότι η Μόσχα σύντομα «θα ενισχύσει το οπλοστάσιό της με προηγμένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στην πυρηνική ασπίδα που διαθέτει η Ρωσία και είναι η κύρια εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», όπως τόνισε.

«Ένας βαλλιστικός πύραυλος Iskander είναι ικανός να καταστρέψει θέσεις διοίκησης, στρατιωτικές μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα, ακόμη και υπόγειες κατασκευές καλυμμένες με σκυρόδεμα» δήλωσε ο διοικητής της ειδικής μονάδας βαλλιστικών στο πρακτορείο ΤASS και πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι Iskander είναι άτρωτοι στην αεράμυνα. Στο οπλοστάσιο του Iskander υπάρχουν επίσης πύραυλοι Cruise που πετούν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα εχθρικά ραντάρ.

Η ειδική μονάδα, όπως είπε ο διοικητής της μπορεί να βρίσκεται σαε κατάσταση μάχης 24 ώρες το 24ωρο. Τα επιχειρησιακά και τακτικά κινητά πυραυλικά συστήματα Iskander-M έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν σε απόσταση έως και 500 χιλιομέτρων πυραυλικά συστήματα και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα στο αεροδρόμιο.

https://t.me/rian_ru/190856

Νέο εξοπλιστικό πακέτο στην Ουκρανία

Η επίδειξη της μονάδας Iskander γίνεται λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, για αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης και αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, για την ενίσχυση του οπλοστασίου των ουκρανικών δυνάμεων. Το Βερολίνο δήλωσε ότι θα στείλει 40 τεθωρακισμένα Marder και μία συστοιχία πυραύλων Patriot, το Παρίσι 40 ελαφρά άρματα ΑΜΧ 10 RC ενώ και η Ουάσιγκτον έχει προαναγγείλει νέο εξοπλιστικό πακέτο με άρματα και αντιπυραυλικά συστήματα.

Και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ερμηνεύονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ως άλλο ένα σήμα προς την Δύση να μην προχωρήσει σε ενίσχυση του ουκρανικού οπλοστασίου, κάτι που όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ «θα παρατείνει τον πόλεμο και θα κάνει αυξήσει τις απώλειες». Ο Πεσκόφ επανήλθε σήμερα και με δηλώσεις του κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι «έμμεσα, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση. Εκ των πραγμάτων, έχουν ήδη γίνει μέρος της σύγκρουσης, παρέχοντας στην Ουκρανία όπλα, τεχνολογία και πληροφορίες. Ως εκ τούτου, η εμπλοκή τους σε αυτή τη σύγκρουση είναι προφανής».

Εν τω μεταξύ η Μόσχα ανακοίνωσε και την τοποθέτηση νέου διοικητή των χερσαίων δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο, υπό τον γενικό διοικητή Σεργκέι Σουροβίκιν. Είναι ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Λαπίν, επικεφαλής της μονάδας Center που βρίσκεται στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

Στο πεδίο, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Μπαχμούτ, με τις πληροφορίες από τα αντίπαλα στρατόπεδα να είναι αντικρουόμενες, όμως από τις φωτογραφίες και τα video που δημοσιεύονται φαίνεται η απόλυτη καταστροφή της πόλης, όπως και της γειτονικής πόλης Σολεντάρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx