Τί θα έκανε το Ισραήλ αν είχε απέναντι την Τουρκία;
19/01/2023«Μία νύκτα θα ξυπνήσουν και θα προσγειωθούν στη πραγματικότητα», απάντησε ο πρωθυπουργός στον Ερντογάν από την Κομοτηνή. Τί μας λέγει ο Τούρκος πρόεδρος κάθε λίγο και λιγάκι; ότι «θα έρθει ένα βράδυ» και η Τουρκία θα καταλάβει το μισό Αιγαίον κι ότι θα πλήξει την Αθήνα με τον τουρκικό πύραυλο Tayfun! Αλλά κι αν δεν έλθει αυτός, θα έλθει κάποιος άλλος απ’ την παρέα της γείτονος, με τα φουσάτα που συγκεντρώνονται στον Τσεσμέ και την Αλικαρνασσό, απέναντι απ’ την Ρόδο.
Τί απαντά η ελληνική πολιτική ηγεσία; Ότι πρόκειται «για απαράδεκτη στάση φίλης και συμμάχου χώρας»! Όμως, ούτε φίλη είναι η Τουρκία (εξεδίωξε τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως το 1955), μήτε σύμμαχος (εισέβαλε και κατέλαβε το 38% της ανεξαρτήτου Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974) ενώ γκριζάρισε τα Ίμια το 1996 – ένα ελληνικό νησιωτικό έδαφος, σύμφωνα με τις συνθήκες και όλους τους ναυτικούς χάρτες του Αιγαίου.
Τί λέγουν οι βορειοατλαντικοί μας “φίλοι”, όσον αφορά στις καθημερινές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από την τουρκική αεροπορία και τις ψαρότρατες; “Κακό πράγμα τούτο. Δεν συνάδει με την συμμαχία στο ΝΑΤΟ”. Αλλά μόνον ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ομιλεί περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας «αν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις».
Τί θα έκανε το Ισραήλ;
Κι αν οι Τούρκοι τις σταματήσουν προσωρινώς, έως μέχρις ότου αποκτήσουν τα αμερικανικά F-16, μετά τι γίνεται; Θα συνεχίσουν τις απειλές, μέχρις ότου τις πραγματοποιήσουν “ένα βράδυ”; Τί θα έπρεπε να κάνει ένα σοβαρό κράτος (π.χ. το Ισραήλ, η Γαλλία και οι ΗΠΑ) όταν παραβιάζεται ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος του; Το 2015, η Τουρκία όταν κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό, με το επιχείρημα ότι για ελάχιστα δευτερόλεπτα και οριακά παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να καταρρίπτει τα μη επανδρωμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, μετά από την πρώτη προειδοποίηση. Θα έπρεπε να εκδιώκει τις τουρκικές μηχανότρατες, πέραν των έξι μιλίων. “Ναι”, λέγουν οι ημέτεροι δοκησίσοφοι, “αλλά δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία. Θέλουμε τουλάχιστον δύο έτη για να έχουμε υπεροχή αέρος στο Αιγαίο”.
Αλλά τότε οι “έμποροι των εθνών” (Παπαδιαμάντης) οι “εταίροι” μας στην ΕΕ Γερμανοί, θα έχουν παραδώσει έξι σύγχρονα υποβρύχια στην Τουρκία, όποτε πάλι δεν θα υπάρχει “μπαλάντζο” (ισορροπία ναυτικής δυνάμεως). Μάλιστα ένας δικός μας πρότεινε να δοθούν στην Τουρκία και τα αεροπλάνα που ζητεί, “για να μην… τα πάρει –λέγει– “από τη Ρωσία”! Προφάσεις εν αμαρτίαις της πολιτικής “ελίτ” των Αθηνών, που δεν αντιμετωπίζει τον τουρκικό κίνδυνο εγκαίρως…
Ο πρώτος που υποστήριξε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιχειρήσει πρώτο πλήγμα, εάν δεν λειτουργεί η αποτροπή, ήταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης το 1988, με το βιβλίο του “Θεωρία του Πολέμου” (εκδόσεις “Θεμέλιο”, σελ.398.). Η πολιτική ελίτ της Ελλάδος, όμως, δεν διακινδυνεύει την εξουσία της, διακινδυνεύοντας πόλεμο με την Τουρκία. «Δεν υπάρχουν μέσα αποτροπής στην Ελλάδα» υποστήριζε ο Κονδύλης («Αποτροπή είναι η ικανότητα να καταφέρεις ένα καίριο πρώτο πλήγμα και να παραλύσεις για μακρύ χρονικό διάστημα τον εχθρό» σελ. 399) εν αντιθέσει με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ντόκο που πιστεύει στην “διαμεσολάβηση”.
Καλή μεν η “διαμεσολάβηση”, αλλά η εθνική κυριαρχία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Αργά ή γρήγορα, οι Τούρκοι θα εισβάλλουν στην Ελλάδα. Η πρόβα τζενεράλε έγινε στον Έβρο το 2020, που την ματαίωσε ο στρατηγός Στεφανής. Άλλωστε, δεν το κρύβουν τα τουρκικά κόμματα και ΜΜΕ, πως ετοιμάζεται εισβολή στο Αιγαίο και στο Καστελλόριζο (Ακάρ). Και τότε ο Ελληνισμός των νησιών και της Θράκης θα πάρει και πάλι τον δρόμο προς τα ξένα. Νέα προσφυγιά, γιατί με τον Τούρκο δεν κάνεις χωριό, δεν συμβιώνεις…
Ευκαιρία για προληπτικό πλήγμα
Σήμερα, οι συσχετισμοί δυνάμεως έχουν αλλάξει από την εποχή του Κονδύλη. Τότε ήταν άλλες οι προτεραιότητες. Όμως, τώρα είναι η ευκαιρία μιας “αλά Τσώρτσιλ” προληπτικής απαντήσεως στην χιτλερική ιταμή απειλή του Ερντογάν. Τώρα είναι η ευκαιρία, που η Τουρκία είναι διεθνώς αποσυνάγωγος και με χαίνουσες πληγές από το στρατιωτικό κίνημα του 2016. Τώρα, είναι η ευκαιρία που η τουρκική οικονομία καταρρέει, που η πολεμική της ανάμιξη στη βόρειο Συρία καρκινοβατεί και το διαθέσιμο στρατιωτικό της δυναμικό είναι κουρασμένο. Τώρα είναι η ευκαιρία που αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι καταδρομέας κι όχι “πουρκουάς”!
“Πάλι εισβολή στην Μικρά Ασία”, θα κλαψουρίζουν οι γνωστοί ριψάσπιδες. “Δεν μας φτάνει η Μικρασιατική Καταστροφή;”, που την διαφημίζουν επί καθημερινής βάσεως). “Τι τις θέλουμε νέες περιπέτειες. Καλά δεν είμαστε;” Εν τούτοις, η τουρκική επέκταση εις βάρος του ελληνικού χώρου είναι διακηρυγμένη. Ο Ερντογάν θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία από Λιβύης μέχρις Αρμενίας κι από Αλβανίας μέχρις Αβησσυνίας. Ε, με ενδιάμεση την υποταγή της της Ελλάδος…
Εξ’ άλλου, δεν είναι απαραίτητο ο Ελληνικός Στρατός να εισβάλει στην Μικρά Ασία. Το έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να προστατεύσει τον ελληνικό πληθυσμό από τους σφαγείς Τσέτες του Κεμάλ. Σήμερα, υπάρχουν μόλις 2.500 ηλικιωμένοι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που θα μπορούσαν ν’ αποχωρήσουν εκείθεν απ’ο την Πόλη. Ένα καίριο κτύπημα στον τουρκικό στόλο στα παράλια της Ιωνίας, η ευθυγράμμιση της ελληνοτουρκικής μεθορίου στο Καραγάτς του Έβρου και κυρίως η καταστροφή της τουρκικής αεροπορίας στο έδαφος θα έχουν αλυσιδωτές επενέργειες…
Οι Κούρδοι θα ξεσηκωθούν και θα ζητήσουν ανεξάρτητο κράτος στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, όπως προέβλεπε η συνθήκη των Σεβρών. Το ανθελληνικό χαλκείο της Κομοτηνής θα κλείσει κι οι 3.000 Τούρκοι πράκτορες του Ερντογάν θα επαναπατρισθούν στην Τουρκία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα μεταφερθεί στο Άγιο Όρος, για να μην καυχάται ο Πούτιν τη Μόσχα ως “Τρίτη Ρώμη”. Κυρίως προέχει η καταστροφή του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, πριν προλάβει να παραγάγει αρκετό πλουτώνιο για πυρηνικά όπλα.
Τί θα προκύψει του πλήγματος
Είναι προς το συμφέρον της Δύσεως μια ειρηνική και δημοκρατική Τουρκία, που θα μπορούσε να προκύψει από την ελληνική προληπτική απάντηση στις ιταμές απειλές του Ερντογάν. Μία νέα τουρκική κυβέρνηση θα μπορούσε να συνάψει ευνοϊκή τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ, εγκαταλείπουσα τα νεοθωμανικά όνειρα και παρέχουσα εργασία και οικονομική σταθερότητα στον τουρκικό λαό, που σήμερα υποφέρει από την αυταρχική του κυβέρνησή του.
Και ειρήνη υμίν, φίλοι-φίλοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι! Με, την πλούσια σε φυσικό αέριο Μεσόγειο Θάλασσα, οι Γερμανοί βιομήχανοι θα αποκτήσουν την χρειαζούμενη ενέργεια. Η Τουρκία δεν χρειάζεται καινούργια F-16 για να παραβιάζει την Ευρώπη και να απειλεί την Κύπρο, κύριε Μπλίνκεν και η Ελλάς “θα τα βρει” με την Λιβύη…