H άγνωστη μάχη ΗΠΑ-Ρωσίας στην Συρία

-
64

Πρόσφατα στην Συρία έγινε μια μάχη που δεν τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν μια μάχη Αμερικανών και Κούρδων, κατά Ρώσων και Σύρων. Συνομιλίες που διέρρευσαν και υποτίθεται καταγράφουν αναφορές Ρώσων μισθοφόρων στην Συρία, δείχνουν την συντριβή που υπέστησαν από τους Αμερικανούς.

Τότε θεωρείται ότι σκοτώθηκαν έως και 300 Ρώσοι. Ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση παρουσίασε το ηχογραφημένο υλικό. Σε μια επίθεση που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «απρόκλητη» δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς Άσαντ εφόρμησαν κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Το Πεντάγωνο ανέφερε πως περίπου 500 άνδρες επιτέθηκαν και οι Αμερικανοί απάντησαν με πυροβολικό και αεροπορικές προσβολές. Το ηχογραφημένο υλικό από τον ιστότοπο Polygraph φαίνεται πως επιβεβαιώνει την αμερικανική εκδοχή, δίνοντας και το κλίμα κατήφειας που επικράτησε στις ρωσικές δυνάμεις.

Επίσης ακούγονται οι Ρώσοι μισθοφόροι να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το πώς η Μόσχα χειρίστηκε την κατάσταση. Αρχικά το Κρεμλίνο αρνήθηκε πως Ρώσοι πολίτες ενεπλάκησαν στην σύγκρουση. Αργότερα παραδέχτηκε πως 5 Ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν. Κατόπιν έκανε λόγο και για πολλές δεκάδες τραυματιών και μερικών νεκρών. Στο ηχογραφημένο υλικό ακούγεται πως στην σύγκρουση χάθηκαν 200 άνδρες άμεσα.

Η Washington Post είχε αποκαλύψει πως στενός συνεργάτης του Πούτιν έλαβε την άδεια για την επίθεση κατά των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Η Ρωσία πιστεύεται πως χρησιμοποιεί ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων στην Συρία και όχι τακτικές της δυνάμεις ώστε να μην θρηνεί απώλειες. Το ηχογραφημένο υλικό πιστεύεται πως ανήκει σε εταιρεία μισθοφόρων και ενισχύει την άποψη ότι τουλάχιστον 100 άνδρες σκοτώθηκαν.

Το ηχογραφημενο υλικό

«Οι αναφορές στην τηλεόραση για αυτό…ξέρεις για την Συρία και τους 25 που τραυματίσθηκαν από τον γαμ…νο συριακό στρατό και εμάς μας έκοψαν τον κ..ο. Μια ομάδα γαμ…κε, έχασε 200 αμέσως, άλλη έχασε 10 και δεν ξέρω για την τρίτη ομάδα αν και χτυπήθηκε πολύ άσχημα. Και οι τρεις ομάδες χτυπήθηκαν. Οι Γιάνκηδες επιτέθηκαν. Πρώτα μας γαμ…αν με το πυροβολικό τους και μετά με τέσσερα ελικόπτερα και μας πίεσαν σε ένα κωλοέδαφος με πυρά από βαριά πολυβόλα.

»Μας βομβάρδιζαν και οι δικοί μας είχαν μόνο τα τυφέκιά τους, τίποτα άλλο, ούτε καν φορητούς αντιαεροπορικούς εκτοξευτές. Έτσι μας κομμάτιασαν, μας έστειλαν στον διάβολο και σίγουρα γνώριζαν πως ερχόμασταν, γιατί ήμασταν εμείς, οι γαμ…οι Ρώσοι. Θέλαμε να καταλάβουμε ένα διυλιστήριο που κρατούσαν οι Γιάνκηδες. Μας ξεσκίζουν, μου έλεγαν οι άνδρες μου. Τώρα τα πίνουν, αλλά πολλοί λείπουν. Ήταν το απόλυτο γαμ…ι, μας φέρθηκαν σαν να είμαστε σκ…τα, αλλά η γαμ…η μας η κυβέρνηση το έστριψε και κανείς δεν απαντά…», αναφέρει το ηχογραφημένο υλικό.

«Από όλα μας τα οχήματα μόνο ένα άρμα και ένα BRDM γλίτωσαν και τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα στα πρώτα λεπτά, άμεσα. Μόλις μίλησα με έναν τύπο, σχημάτισαν φάλαγγα αλλά δεν έφτασαν στη γαμ…η θέση τους περίπου 300 μ. από τους άλλους. Μια μονάδα κινήθηκε μπροστά, η φάλαγγα έμεινε στη θέση της 300 μ. από τους άλλους. Οι άλλοι ύψωσαν τη γαμη…η αμερικανική σημαία και το πυροβολικό τους άρχισε να μας γαμ…ει στα αλήθεια δυνατά. Μετά ήρθαν τα γαμ…να τα ελικόπτερα και άρχισαν να τα γαμ…ε όλα. Οι δικοί μας το έβαλαν στα πόδια. Μόλις είχα τηλεφώνημα από φίλο, είναι περίπου 215 οι σκοτωμένοι. Απλά μας ισοπέδωσαν…δεν υπήρξε Αμερικανός στρατιώτης, απλά μας γαμ…αν με το πυροβολικό μας», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: businessinsider

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.