Αντίποινα ΗΠΑ στο Ιράν - το USS Boxer κατέρριψε drone στον Κόλπο!

-
130
Αντίποινα ΗΠΑ στο Ιράν - το USS Boxer κατέρριψε drone στον Κόλπο!

Δεν είχε εισέλθει παρά λίγη ώρα στον Κόλπο διερχόμενο από τα Στενά του Ορμούζ και το αμερικανικό πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων USS Boxer, προχώρησε στην κατάρριψη ιρανικού μη επανδρωμένου αεροχήματος, το οποίο πλησίασε σε ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο, ότι η ενέργεια των Αμερικανών αποτελεί αντίποινα στην κατάρριψη του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροχήματος τύπου Global Hawk, πρόσφατα, στην περιοχή επίσης του Κόλπου.

Μια πρώτη παρατήρηση που θα μπορούσε να γίνει, είναι ότι οι Αμερικανοί προέβησαν σε μια ενέργεθια επίσης καλά σχεδιασμένη, η οποία και στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και επιλέγει έναν στόχο σαφέστατα υποδεέστερης επιχειρησιακής αξίας από το πανάκριβο Global Hawk που θεωρείται αερόχημα τεχνολογίας αιχμής.

Αυτό πιθανότατα έγινε, ώστε με έμμεσο τρόπο το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) και να δώσει σε μια “εύλογη συγκυρία” την απάντηση στην κατάρριψη του Global Hawk και να προσπαθήσει να αποφύγει μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση με ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικής σύγκρουσης.

Η αμερικανική πλευρά, διά του ιδίου της του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε σε συνομιλία του με τ αμέσα ενημέρωσης, ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να αναλάβει “αμυντική δράση” (defensive action) λόγω προσέγγισης σε ακτίνα μικρότερης του ενός χιλιομέτρου (δίνουν 1.000 γιάρδες που αντιστοιχούν σε 900 μέτρα) από το πολεμικό πλοίο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.