Αντισημιτισμός στο φουλ στην Τουρκία από ΑΚΡ και CHP

-
140

Πλειοδοτούν σε αντισημιτισμό φαίνεται οι Τούρκοι. Έτσι μετά την επίθεση κατά των «Εβραίων τραπεζιτών που ελέγχουν την αμερικανική οικονομία» από ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Μουχερέμ Ιντζέ κάνει λόγο για «εβραϊκό βραβείο».

Ο Μπουράν Κουζού, ιδρυτικό στέλεχος του ΑΚΡ κατηγόρησε τους σιωνιστές ότι ελέγχουν κρυφά την αμερικανική οικονομία. «Οι σιωνιστικές οικογένειες των τραπεζιτών εβραϊκής καταγωγής που ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τις 300, ελέγχουν και το τύπωμα των αμερικανικών δολαρίων», έγραψε στο Twitter.

O ίδιος έγραψε πως ο Λίνκολν δολοφονήθηκε από τους σιωνιστές, όπως και ο Τζον Κένεντι διότι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της οικονομίας από τους Εβραίους τραπεζίτες και κάλεσε τον Τραμπ να επιχειρήσει το ίδιο. «Δεν μπορεί όμως να το πράξει διότι θα τον δολοφονήσουν. Επιχείρησέ το Τραμπ και δες τι θα συμβεί», έγραψε ο φωστήρας αυτός της λογικής.

Λίγο αργότερα ο Ιντζέ του CHP κατηγόρησε το ΑΚΡ και δήλωσε πως το κόμμα του αποτελεί εμπροσθοφυλακή κατά του ιμπεριαλισμού. Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι προστατεύει τον ιμπεριαλισμό και παρέδωσε τη χώρα στο κίνημα του Γκιουλέν. «Είστε συνεργάτες στο μεγάλο Μεσανατολικό Σχέδιο εδώ και 16 χρόνια. Σας αξίζει το βραβείο Εβραϊκού Κουράγιου για τις υπηρεσίες που προσφέρατε», αναφέρει ο Ιντζέ απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Αναλυτές πιστεύουν πως ο Ιντζέ αναφέρεται σε βραβείο που έλαβε ο Ερντογάν το 2005 για τη δάσωση Εβραίων από Τούρκους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ερντογάν πάντως έχει λάβει και άλλο βραβείο, το 2004, από το American Jewish Congress για την «προστασία των Εβραίων της Τουρκίας» και τις ειρηνευτικές του πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις του Ιντζέ δεν είναι οι πρώτες αντισημιτικές στο CHΡ. Τον Νοέμβριο ο Οζγκούρ Οζέλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Γιλντιρίμ ότι ζήτησε υποστήριξη από το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ για το θ΄μα της βίζας.

Πρόσφατη έρευνα του ιδρύματος Hrant Dink στην Τουρκία αναφέρει πως μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου δημοσιεύτηκαν στη Τουρκία 2.300 άρθρα μίσους κατά Εβραίων, Αρμενίων, Ελλήνων, Σύρων και γενικά των χριστιανών.

ΠΗΓΗ: algemeiner.com