Δράση τουρκοπακιστανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Γενί Σαφάκ

-
1261
Δράση τουρκοπακιστανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Γενί Σαφάκ

Στην απόλυτη πρόκληση στη δυτική αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προχωράει η Τουρκία, εάν κανείς πιστέψει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας της Τουρκίας, της γνωστή Γενί Σαφάκ. Σε ένα δημοσίευμα που ενδεχομένως και να μοιάζει πάντως με προέκταση της φαντασίας γνωστών και μη εξαιρετέων συντακτών, προαναγγέλλεται η συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων του Πακιστάν σε περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο!

Τονίζοντας εξ αρχής ότι η πηγή στερείται στοιχειώδους αξιοπιστίας, έχοντας δημοσιεύσει στο παρελθόν, το πρόσφατο και το απώτερο, τις πιο παράλογες θεωρίες συνωμοσίας, αυτή τη φορά η συμμετοχή ναυτικών μονάδων του Πακιστάν σε άσκηση της Τουρκίας στην περιοχή, είτε επεκτείνεται αυθαίρετα είτε στην ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν --την έχουν όλοι παρανοήσει-- αποκτά γεωστρατηγική διάσταση. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το δεύτερο.

Στόχος είναι η εξισορρόπηση της συνεργασίας της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου στο πλαίσιο των “τριμερών” συνεργασιών (σ.σ. επισήμως Ισραήλ και Αίγυπτος δεν μπορούν -ακόμα- να εμφανίζονται συνασπισμένες). Σύμφωνα πάντα με το δημοσιογραφικό προπαγανδιστικό όργανο του Ερντογάν.

Στο πιο ρεαλιστικό μέρος του σεναρίου των Τούρκων, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διεξάγεται η άσκηση των Τούρκων Dogu Akdeniz-2019, που μετεξέλιξε σε “Ασπίδα της Μεσογείου” επιχειρώντας μέσω διεθνοποίησης να δείξει ότι πολλές χώρες συμμερίζονται και υποστηρίζουν την τουρκική ερμηνεία που καταλήγει σε εξόφθαλμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Το PNS Alamgir καθ' οδόν

Γι’ αυτό λοιπόν έχει απευθύνει προσκλήσεις σε πλήθος χωρών, ελπίζοντας να εμφανιστούν και άλλες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Πακιστάν, που έστειλε τη φρεγάτα PNS Alamgir (F260) που θα φιλοξενεί και μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Πρόκειται γι' αυτό που μας παραβίασε προ ημερών στην περιοχή του Καστελορίζου.

Η πακιστανική φρεγάτα είναι το πρώην USS McInerney (FFG 8) κλάσης Oliver Hazard Perry (OHP), που παραχωρήθηκε στο Πακιστάν μετά την απόσυρσή του από το αμερικανικό ναυτικό (US Navy), με την πακιστανική σημαία να αναρτάται στις 31 Αυγούστου 2010. Είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα ενθουσιάζονταν εάν μια τόσο φιλοαμερικανική χώρα αποφάσιζε να συμβάλει στην προσπάθεια εξασφάλισης μιας τόσο κρίσιμης περιοχής όπως αυτή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι εξίσου βέβαιο ότι κάτι τέτοιο είχαν οι Αμερικανοί στο μυαλό τους όταν αποφάσιζαν να την παραχωρήσουν στους Πακιστανούς!

Όπως είναι βέβαιο ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τη συνεργασία της ισλαμιστικής Τουρκίας του Ερντογάν, με το πακιστανικό δίκτυο διασποράς πυρηνικής τεχνογνωσίας (εκτός από τις επαφές ακόμα και με το βορειοκορεατικό καθεστώς των Κιμ), πέραν των επίσημων διακρατικών επαφών στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας. Πάντα για ειρηνική χρήση. Οι δε αναφορές Ερντογάν στο δικαίωμα της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια απλή "σύμπτωση".


Πηγή: Defence-point.gr