Ερωτηματικά εγείρει η διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ

Ερωτηματικά εγείρει η διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης της πώλησης της ΕΛΒΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στους τρεις υποψηφίους (η γερμανική KMW, η νοτιοαφρικανική Paramount και η πλευρά του επιχειρηματία που έχει φέρει τη δουλειά με τα BMP-1 των Αιγυπτίων, συν τα Hammer από την ίδια χώρα) προθεσμία 20 ημερών για την υποβολή πληθώρας παραστατικών όπου μάλιστα απαιτούνται επίσημες θεωρημένες μεταφράσεις μεγάλου όγκου εγγράφων, εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών κ.λπ. το οποίο είναι απλά αδύνατο.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την τόσο ελληνική… ιστοριούλα μας που μάλλον δεν παραπέμπει και τόσο σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς “υγιή ανταγωνισμό”, είναι ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες θέλουν μία εκ των υποψηφίων ενδιαφερομένων πλευρά να “μειδιά”, χωρίς να βλέπει κάτι το περίεργο στη διαδικασία, με τις 20 ημέρες προθεσμίας να είναι υπέρ αρκετές! Ούτε να το ήξεραν εκ των έσω, ούτε να ετοιμάζονταν από καιρό, σκέφτεται κανείς!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως – διά επιστολής – την αντικειμενική αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι όροι του “διαγωνισμού”, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται απλά διαγωνισμός.

Όλα δείχνουν ότι θα κατέβει μόνο ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν αυτή η εξόφθαλμα “ελληνική” διαδικασία θα τύχει της έγκρισης όσων ευαγγελίζονται ότι θα φέρουν αλλαγή στον τόπο (σε κάθε προεκλογική περίοδο εμφανίζονται και πλέον έχουμε παραδείγματα από την… άκρα αριστερά μέχρι τη δεξιά), αλλά και αν θα θεωρήσει οτιδήποτε ως μεμπτό η Δικαιοσύνη της πατρίδας μας.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία των τελευταίων ωρών που αναζητά διάψευση, είναι ότι σήμερα ο εκκαθαριστής πραγματοποίησε ξεχωριστή ενημέρωση-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ενός εκ των υποψηφίων (κατόπιν πρόσκλησης από τον ίδιο;), τουλάχιστον καλό θα ήταν να τηρούνται στοιχειωδώς τα προσχήματα!

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι