Με όπλα οι δάσκαλοι στην τάξη

-
4
Με όπλα οι δάσκαλοι στην τάξη, Sally Edelstein

Γράφει η Sally Edelstein  - 

"Το να οπλίσεις τους δασκάλους θα προσθέσει ασφάλεια στην σχολική τάξη". Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ακούσαμε για τελευταία φορά τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής να λένε ότι τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα έπρεπε να φέρουν όπλα;

Η παλαιά συζήτηση για το αν ο εξοπλισμός των δασκάλων θα κάνει το σχολείο ασφαλέστερο, ξεκίνησε από τους πυροβολισμούς του Columbine το 1999. Έκτοτε επαναφέρεται σε κάθε τραγικό περιστατικό σχολικού πυροβολισμού. Στους υποστηρικτές της άποψής αυτής ανήκει και ο προέδρος Τραμπ, ο οποίος έχει ξαναγυρίσει εκείνο το παλιό τροπάρι για άλλη μια φορά μετά τον τελευταίο μαζικό πυροβολισμό στο σχολείο στη Φλώριδα.

Οι πυροβολισμοί στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook το 2012 αναζωογόνησε την ώθηση για όπλα στα σχολεία, επειδή σύμφωνα με τον Larry Pratt, εκτελεστικό διευθυντή των Ιδιοκτητών Πυροβόλων όπλων της Αμερικής: «Αν οι εκπαιδευτικοί έφεραν όπλα, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σφαγή στο Sandy Hook».

Με αυτή τη λογική, αν κρίνουμε από την "απάντηση" στην ερώτηση που τίθεται από παρακάτω vintage εικόνα του 1948,  τότε ναι, οι δάσκαλοι πρέπει να φέρουν όπλα στην τάξη ακόμα και κυνηγετικά όπλα.

Φυσικά αυτό το ερώτημα, υπό τη μορφή γελοιογραφίας, τέθηκε σε μια διαφήμιση του 1948. Ήταν αφίσα που σχεδιάστηκε σε πιο αθώες από σήμερα εποχές και διαφήμιζε πλακίδια οροφής που προσέδιδαν ηχομόνωση στον χώρο. Η ιδέα ενός δασκάλου με όπλου φάνταζε τόσο γελοία που αν την έλεγες σε κάποιον θα τον έκανε το λιγότερο να ανασηκώσει το φρύδι. Όταν έπαιξε η εν λόγω διαφήμιση, πολύ πριν οι μαζικοί πυροβολισμοί γίνουν κανόνας στην Αμερική, η μεγαλύτερη απειλή για έναν καθηγητή ήταν προφανώς ο θόρυβος στην τάξη.

"Πρέπει οι δάσκαλοι να έχουν κυνηγετικά όπλα για να έχουν την ησυχία τους στην τάξη;" έγραφε αθώα ο τίτλος. "Δεν το πιστεύουμε, επειδή χιλιάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος να ησυχάσετε: Ηχομόνωση με Acousti-Celotex. Η ρύθμιση του ήχου εμποδίζει τον θόρυβο ... οξύνει την προσοχή και ... διευκολύνει τα νεύρα των μαθητών και του δασκάλου".

Παρά τα όσα ισχυρίζονται ορισμένοι, υποστηρίζοντας περισσότερα όπλα για να προστατεύσουν από μαζικές επιθέσεις, τα πυροβόλα όπλα δεν θα αμβλύνουν τα νεύρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αυτή η συζήτηση αποσπά την προσοχή από την ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους καταπολέμησης της βίας πριν ακόμα φθάσει στο σχολείο. Όχι, τα περισσότερα όπλα δεν αυξάνουν την ασφάλεια στην τάξη.


Πηγή: Envisioning The American Dream

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.