Ολοταχώς να εκδώσει το δικό της κρυπτονόμισμα οδεύει η Τουρκία

-
35
Ολοταχώς να εκδώσει το δικό της κρυπτονόμισμα οδεύει η Τουρκία, defence-point

"Αφού υπάρχει η ανάγκη πρέπει να δημιουργήσουμε και να κυκλοφορήσουμε το δικό μας ψηφιακό νόμισμα" αναφέρει κορυφαίος αξιωματούχος του εθνικιστικού ΜΕΡ στην Τουρκία.

Η συμμαχία του Ερντογάν με το εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ επεκτάθηκε και σε ένα άλλο επίπεδο, στην ιδέα δημιουργίας του τουρκικού bitcoin. Εν μέσω της ραγδαίας ανόδου της αξίας των bitcoin η τουρκική κυβέρνηση στρέφεται προς τα κρυπτονομίσματα. Το ΜΗΡ αναφέρει ότι η Άγκυρα πρέπει να ρυθμίσει και να ελέγξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων προκρίνοντας τη δημιουργία του τουρκικού bitcoin, του Turkcoin.

Για τους Τούρκους εθνικιστές η Άγκυρα δεν πρέπει να μείνει πίσω στην τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων, μεταδίδει το Al Monitor. «Ο κόσμος κινείται προς ένα νέο ψηφιακό σύστημα. Η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό σύστημα και νόμισμα πριν να είναι αργά», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του κόμματος.

Τα κρυπτονομίσματα υπάρχουν ήδη στην Τουρκία και για αυτό χρειάζεται ρύθμιση. «Υπάρχουν σχεδόν 1.400 κρυπτονομίσματα σήμερα στον κόσμο και πολλές χώρες το χρησιμοποιούν. Μπορούμε και εμείς ένα έχουμε ψηφιακό νόμισμα με εγγύηση κρατικές υποδομές. Αφού υπάρχει η ανάγκη πρέπει να δημιουργήσουμε και να κυκλοφορήσουμε το δικό μας ψηφιακό νόμισμα. Πρόκειται για εθνικό ζήτημα που απαιτεί εθνική συναίνεση», είπε.

Ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός της νομιμότητας των κρυπτονομισμάτων, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας και του ανάλογου νομικού πλαισίου ώστε να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.