Ωμός τουρκικός εκβιασμός – “Οι Έλληνες πρέπει να μας ρωτήσουν για τον φράχτη”

Ωμός τουρκικός εκβιασμός – "Οι Έλληνες πρέπει να μας ρωτήσουν για τον φράχτη"
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Για όποιον διατυπώνει αμφιβολίες περί της πραγματικής τουρκικής πρόθεσης “γκριζαρίσματος” του Έβρου, προσθέτοντας ένα ακόμα θέμα το οποίο “χρήζει διαπραγμάτευσης”, έρχεται ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίς, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα από τουρκικής πλευράς.

O Εγκεμέν Μπαγκίς είναι αυτός που κάποτε κόμπαζε απευθυνόμενος στην ΕΕ ζητώντας ένταξη της Τουρκίας για να της αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό της οικονομικής επιτυχίας της Τουρκίας. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων, ούτε όμως και η προσπάθειά του να επανέλθει δριμύτερος, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να ετοιμάζει σαρωτικό ανασχηματισμό.

Τι είπε όμως ο “καλικάντζαρος” (σ.σ. χαρακτηρισμός που του έχει αποδοθεί με… εμφανισιακά κριτήρια) της τουρκικής πολιτικής σκηνής σχετικά με την Ελλάδα και τον Έβρο; Στο βίντεο που ακολουθεί, αξίζει να παρατηρήσει κανείς το στιλ και το ύφος του Μπαγκίς, καθώς ξεχειλίζει από νεοθωμανική αλαζονεία. Ο Μπαγκίς χωρίς περιστροφές αναφέρει επί της Ελλάδας ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κατασκευάσει φράχτη στη μεθόριο, παρά μόνο μετά από συζητήσεις με την Τουρκία, μιλώντας ξεκάθαρα για σύνορο το οποίο έχει μεταβληθεί συν τω χρόνω και χρήζει καθορισμού εκ νέου.

Φροντίζει μάλιστα με περισσή ειρωνεία να αναφέρει, ότι η Ελλάδα πρέπει αν διδαχθεί από το “μάθημα” της ανατολικής Μεσογείου, ότι όταν επιλέγεται η μονομερής δράση τότε υπάρχει αντίδραση που η “μπουγιούκ” Τουρκία ακυρώνει στην πράξη τους σχεδιασμούς σε βάρους της!

http://

Με απλά λόγια, η Τουρκία προχωρά στην απόπειρα πλήρους δορυφοροποίησης της Ελλάδας και μετατροπή της σε χώρα μειωμένης κυριαρχίας, καθώς απαιτεί συζήτηση επί παντός και φυσικά έγκριση από τους γείτονες για να πράξει οτιδήποτε. Η Τουρκία πάντα ένιωθε ότι οι φιλοδοξίες για περιφερειακό ηγεμονισμό ακυρώνονται στην πράξη από το ελληνικό στοιχείο, ελλαδικό και κυπριακό, με αποτέλεσμα το διαχρονικό σύμπλεγμα που έχει αναπτύξει, να το εκτονώνει με τον συνήθη υπεροπτικό τρόπο που οδηγεί σε πρόθεση ακύρωσης του ισχύοντος διεθνούς δικαίου ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας.

Η γκάφα Δένδια

Επειδή η Τουρκία το απαιτεί, θα πρέπει η υφήλιος να αναγνωρίσει “ειδικές περιστάσεις” ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή! Απίστευτα πράγματα, τα οποία όμως εκθρέφονται από ελληνικές συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα η γκάφα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να ειδοποιήσει εκ προοιμίου την Τουρκία για την πρόθεση ύψωσης φράχτη στα σύνορα, που της έδωσε το “πάτημα” να ισχυριστεί όσα ισχυρίστηκε.

  Από αρχές 2022 γνώριζε ο Μητσοτάκης τι έρχεται από Λιβύη και αδράνησε!

Πρόβλημα υπάρχει βέβαια και με δηλώσεις του τύπου “χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία”, ως ΕΕ που να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, όπως ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Κι αυτό διότι κάθε μέρα έχουμε νέες αποδείξεις ότι η Ελλάδα έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει μια χώρα με ένα καθεστώς χιτλερικής λογικής που διεκδικεί σε βάρος μας, με κάθε τρόπο, το δικό του “lebensraum”, τον δικό του “ζωτικό χώρο”. Παραφράζοντας τη δήλωση που αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό την κατευναστική λογική που διέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ως σύνολο, αυτό τουλάχιστον που εκπέμπει διεθνώς, πέραν της υπέρ-δεκαετούς αδιαφορίας του για την άμυνα της χώρας, είναι το ακόλουθο.

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με τον Χίτλερ, μια συμφωνία που θα αφορά θέματα οικονομίας, ασφάλειας, συνόρων και θα προβλέπει τη συμμόρφωση της Γερμανίας στο διεθνές δίκαιο». Η Ιστορία έχει αποδείξει τη μωρία της πεποίθησης. Κατά συνέπεια, ασχέτως με τις όποιες διαφορές στις δυο περιπτώσεις, εάν υπάρχουν, δυστυχώς παραμένουμε ανιστόρητοι…


Πηγή: Defence-point.gr

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι