Ουκρανία εναντίον Ρωσίας - Οι μεθοδεύσεις της Μόσχας στο Δικαστήριο της Χάγης

-
685
Ουκρανία εναντίον Ρωσίας - Οι μεθοδεύσεις της Μόσχας στο Δικαστήριο της Χάγης

Την καθυστέρηση και εν τέλει το κλείσιμο της διαδικασίας στην υπόθεση "Ουκρανία εναντίον Ρωσίας", θέλει να πετύχει η Μόσχα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά το Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό ανέφερε στο facebook η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Olena Zerkal, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ουκρανίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαίου της Θαλάσσης.

«Επιμένουμε ότι η υπόθεση είναι επείγουσα, διότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία απελευθέρωσε τους ναυτικούς μας τον Σεπτέμβριο, οι ποινικές διαδικασίες εναντίον τους συνεχίζονται. Δηλαδή, συνεχίζουν να αρνούνται την ασυλία των Ουκρανών ναυτικών. Πριν από τρεις μέρες, σχεδόν ένα χρόνο μετά που οι ναυτικοί πέσαν θύμα πειρατείας στις 25 Νοεμβρίου 2018, η Ρωσική Ομοσπονδία απελευθέρωσε τα πλοία μας κατάσχοντας όπλα, εξοπλισμό επικοινωνίας και έγγραφα. Έτσι, η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να παραβιάζει τη διάταξη του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας της 25ης Μαΐου 2019 και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας» σημείωσε η Olena Zerkal.

Η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να κερδίσει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει αυτήν την υπόθεση, όπως στην περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων παράκτιου κράτους στη Μαύρη Θάλασσα, στην Αζοφική και στα στενά του Κερτς. Επιπλέον, η Ρωσία επιδιώκει να κάνει τις ακροαματικές διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο κοντά, δήλωσε η διπλωμάτης.

Στις 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία. Στις 22 Νοεμβρίου, το Δικαστήριο θέσπισε τον εσωτερικό κανονισμό των δραστηριοτήτων του, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες ακροάσεις και τη δική του κατανόηση.

Όπως αναφέραμε, τα πλοία που επέστρεψε η Ρωσία στην Ουκρανία μετά τη κατάληψή τους στο στενό του Κερτς το 2018 είναι εντελώς κατεστραμμένα. Δεν είναι ικανά να προχωρήσουν μόνα τους και ακόμη και τα φώτα οροφής, οι ηλεκτρικές συνδέσεις και οι τουαλέτες στο εσωτερικό απεγκαταστάθηκαν από τους Ρώσους.


Πηγή: 112.International 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.