Ουκρανία: Γερμανικά Leopard ισχυρίζονται πως έπληξαν οι Ρώσοι

Ουκρανία: Γερμανικά Leopard ισχυρίζονται πως έπληξαν οι Ρώσοι
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο ρωσικός ιστοχώρος “https://rusvesna.su/” μετέδωσε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έπληξαν και εξουδετέρωσαν γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard των Ουκρανών που επιχειρούσαν στην στέπα της περιοχής της Ζαπορίζιε. Το ρωσικό πλήγμα εξαπολύθηκε εναντίον “φάλαγγας Leopard” των Ουκρανών που επιχειρούσε να προωθηθεί στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Στα κοινωνικά δίκτυα όντως κυκλοφορούν βίντεο με φλεγόμενα άρματα μάχης, η αυθεντικότητα των οποίων δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Η ίδια ρωσική πηγή κατηγορεί ως «ρωσοφοβικό προπαγανδιστή» τον δημοσιογράφο Julian Röpke της γερμανικής Bild, καταλογίζοντας του ότι αποκρύπτει σκοπίμως την καταστροφή των γερμανικών αρμάτων στο πεδίο της μάχης.

Όπως ανέφερε η Russkaya Vesna, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε μεταδώσει ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει ξεκινήσει. Νωρίτερα σήμερα είχε μεταδοθεί, ότι Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να προχωρήσουν στην περιοχή Ζαπορίζια, λόγω μεγάλων απωλειών που υφίστανται οι ουκρανικές δυνάμεις. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για “άρματα μάχης του ΝΑΤΟ” τα οποία εξαπολύουν τις επιθέσεις τους χωρίς σχεδόν καμία κάλυψη πεζικού.

Επικαλούμενο υποκλοπές επικοινωνιών αλλά και λήψεις από εναέρια μέσα (ελικόπτερα), ισχυρίζεται ότι μετά τις απώλειες του πρώτου κύματος της επίθεσης, μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων που προετοιμάζονταν για την επίθεση, διστάζουν να επιχειρήσουν να προελάσουν, καθώς είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν μέσα από χωράφια απροστάτευτοι. Φέρονται δε να καταφέρονται κατά της ουκρανικής διοίκησης των δυνάμεων. Η έλλειψη δυνάμεων καταλήγει στο να μην καταλαμβάνονται οχυρώσεις στην πρώτη γραμμή που πλήττονται από τα ουκρανικά τεθωρακισμένα.

Πηγή: defencepoint.gr

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι