Πέφτει στα χέρια των Τούρκων το Αφρίν

-
3
Έπεσε αμαχητί το Αφρίν

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές οι οποίες υποστηρίζονται από φωτογραφικό υλικό, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες, το κέντρο της πόλης του Αφρίν καταλήφθηκε από τον τουρκικό Στρατό και τον FSA.

Η επίθεση στην πόλη εξαπολύθηκε με το πρώτο φως σήμερα το πρωί από δύο μέτωπα, το δυτικό και το ανατολικό, το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου. Η πρώτη επίθεση εξαπολύθηκε από τον FSA σε συνεργασία με τουρκικές ειδικές δυνάμεις από τα ανατολικά με την αιχμή της επίθεσης να φτάνει στον ποταμό Nahr Ifrin ο οποίος τέμνει την πόλη στα δύο. Παράλληλα με την επίθεση στα ανατολικά η Ταξιαρχία Hamza του FSA μαζί με τους Τούρκους καταδρομείς εισήλθε στο Αφρίν από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Κούρδοι κρατούν ακόμη μια λωρίδα από το κέντρο της πόλης που εκτείνεται από τα βόρεια προς τα νότια στριμωγμένη μεταξύ των δύο μετώπων της τουρκικής επίθεσης.

Είναι άγνωστες οι απώλειες που έχουν υποστεί οι Τούρκοι από αυτή την επιχείρηση την στιγμή που σε άλλες περιοχές του Καντονιού οι μάχες ακόμη συνεχίζονται με τους περικυκλωμένους Κούρδους να μάχονται πια για την ζωή τους. Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι οι Τούρκοι θα πολιορκήσουν την πόλη του Αφρίν τελικά το τέχνασμα που εφήρμοσαν ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό όπως φαίνεται.

Αρχικά δημιούργησαν μια ζώνη βάθους μερικών χιλιομέτρων περιμετρικά του Καντονιού για να περιορίσουν τις πιθανότητες ανταποδοτικών πυρών των Κούρδων επί του Τουρκικού εδάφους. Μετέπειτα ξεκίνησαν δύο κύριες επιθετικές ενέργειες η μία στο νότο από την πόλη Jindaris και η δεύτερη από τα βόρεια καταλαμβάνοντας διαδοχικά τα δύο βουνά την περιοχή.

Ακολούθως οι δρόμοι για την πόλη του Αφρίν ήταν ανοικτοί αφού και στις δύο περιπτώσεις το πεδίο είναι ομαλό και πεδινό επιτρέποντας την εύκολη προέλαση των δυνάμεων του FSA και του τουρκικού Στρατού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.