Προσωρινή αναστολή πώλησης όπλων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ

-
15

Πληροφορίες για το νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2018-2019 δημοσίευσε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν στο σχέδιο του νέου αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και μέτρα για την προσωρινή αναστολή πωλήσεων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, σε μια απόλυτη επιβεβαίωση των πληροφοριών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μιχάλης Ιγνατίου από το HELLAS JOURNAL.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου πρόκειται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα την Εξουσιοδοτική Πράξη για την Εθνική Άμυνα (National Defense Authorization Act - NDAA) η οποία προσδιορίζει και εγκρίνει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών και παράλληλα προσδιορίζει και τις πολιτικές για τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα του αμυντικού προϋπολογισμού θα αξιοποιηθούν.

Η αρμόδια Επιτροπή δεν πρόκειται να φέρει στην δημοσιότητα το ολόκληρο το νομοσχέδιο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν Επιτροπή και οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη δώσει στην δημοσιότητα τμήματα του νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο αυτό η Επιτροπή ζητά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παρέχει στο Κογκρέσο μια αναλυτική αναφορά - έκθεση για τις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ και θα εμποδίσει την πώληση στην Τουρκία κύριων οπλικών συστημάτων έως ότου η μελέτη του Πενταγώνου ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Κογκρέσο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr