Συναγερμός και στην Ελλάδα για διαδικτυακά σαμποτάζ

Συναγερμός και στην Ελλάδα για διαδικτυακά σαμποτάζ

Ο βρετανικός Guardian μας ενημερώνει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας -μυστικές υπηρεσίες και όχι μόνο- βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να εντοπίσουν εγκαίρως και να αποτρέψουν τη χρήση ενός «ασύμμετρου» όπλου από την πλευρά των Ρώσων: Τη διενέργεια κάθε είδους σαμποτάζ και δολιοφθορών, με στόχο από την πλευρά της Μόσχας την αποσταθεροποίηση της Δύσης.

Κάπου εκεί εντάσσουν και τα χθεσινά e-mail στα σχολεία Ελλάδας και Κύπρου, κάτι το οποίο επισημάνθηκε στο DP από την πρώτη στιγμή. Δυο χώρες των οποίων πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, απλώς συντάσσονται με τη συμμαχική συμβατική σοφία. Δεν έχουν ξεκαθαρισμένο κάποιο ειδικό ελληνικό συμφέρον, το οποίο να προσπαθούν να υπερασπίσουν κατά τη διεθνή τους παρουσία. Είμαστε απλώς «συντεταγμένοι»…

Τον συναγερμό έχουν σημάνει σειρά πυρκαγιών και επιθέσεων σε υποδομές στη Βαλτική, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Όπως αναφέρθηκε όμως, το πιο ενδιαφέρον όμως στο εν λόγω δημοσίευμα, είναι ότι ο Guardian εντάσσει στην όλη εικόνα και την υπόθεση με τα μηνύματα – «φάρσες», μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που υπαινίσσονταν την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με σαφέστατο υπαινιγμό και για την προοπτική εκδήλωσης επιθέσεων αυτοκτονίας από Ισλαμιστές του Καυκάσου…

Δύο θεμελιακές παρατηρήσεις

Μια πρώτη θεμελιακή παρατήρηση που θα μπορούσε να γίνει, είναι ότι πολλά παρόμοια περιστατικά με ενέργειες σαμποτάζ, πίσω από τα οποία η Δύση βλέπει ανάμειξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, έχουν εκδηλωθεί και εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Άρα, με τα ίδια μέτρα και την ίδια λογική, οι αντίστοιχες υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να υποπτευθούν την ανάμειξη δυτικών μυστικών υπηρεσιών, με παρόμοια κίνητρα. Δηλαδή την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Ας αποφασίσουμε. Εάν είναι λογικό το ένα, είναι λογικό και το άλλο.

Η δεύτερη θεμελιακή παρατήρηση είναι, ότι εάν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι μέρος του «παιχνιδιού», από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι καμία πλευρά δεν έχει τη διάθεση να αναζητήσει σοβαρά τρόπο απεμπλοκής από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εφόσον «ψηφίζουν» όλοι πόλεμο, θα πρέπει να καταλαβαίνουν και ότι «αγοράζουν» παράλληλα όλα όσα συνδέονται με αυτόν. Αν κάτι αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό δίδαγμα, είναι πως ό,τι χάνεις στο πεδίο της μάχης, δεν πρόκειται να τα πάρεις πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οπότε, όποιος ποντάρει σε ανάκτηση των ουκρανικών εδαφών, αυτό θα γίνει μόνο με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την απόφαση πρέπει να την πάρουν οι Ουκρανοί που καταβάλουν τον φόρο αίματος, όχι όσοι παρακολουθούν από τον καναπέ με ενθουσιασμό ανάλογο αυτού που παρακολουθήσαμε προσφάτως τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ή τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.

Είμαστε έτοιμοι για χειρότερα διαδικτυακά σαμποτάζ;

Συνοπτικά, όσο παριστάνουμε ότι αυτά δεν τα κατανοούμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στην κυριολεξία τα πάντα. Από ενέργειες αποσταθεροποίησης του ενός αντιπάλου στο έδαφος του άλλου, μέχρι και έναν πόλεμο που θα συμπεριλάβει ακόμα και την σε κάποιο επίπεδο χρήση πυρηνικών οπλοστασίων. Η ατζέντα συμπεριλαμβάνει πολλά περισσότερα και κάποια μπορεί να διαπιστώσουμε πως δεν τα έχουμε ξαναδεί. Η εφευρετικότητα του ανθρώπινου νου δεν έχει όρια. Όλα αυτά θα συμβούν επειδή έχει χαθεί κάθε μέτρο.

Έχουν εκλείψει οι βεβαιότητες του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ της ανασύστασης ενός νέου, αν και η ανθρωπότητα, ξεκάθαρα πλέον βαδίζει ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα; Ρητορικό είναι το ερώτημα, διότι όπως συνάγεται, εάν κριθεί από τη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου της χώρας στην πράξη, ιδιαίτερη συναίσθηση δεν υπάρχει. Όποιος όμως νομίζει ότι η Ελλάδα θα εξαιρεθεί και δεν θα συμπαρασυρθεί, απλά κάνει τραγικό λάθος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άμεση και αναλυτική σύνδεση του χθεσινού περιστατικού που αφορούσε τα σχολεία, με τη μεγάλη εικόνα του πολέμου στην Ουκρανία. Η αστυνομία εντόπισε Ρώσο διακομιστή και έκανε λόγο για κόλπο που είχε στόχο «να διαταράξει τη δημόσια τάξη». Πιστέψτε μας. Το «κόλπο» μπορεί αν φτάσει πολύ πιο μακριά και ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευσθούμε πανηγυρικά. Όσο μεγαλύτερη ετοιμότητα επιδείξουμε, τόσο θα αυξηθεί η πιθανότητα…

Δυστυχώς όμως, η μεγάλη πλειοψηφία αντιμετωπίζει την κατάσταση με εντυπωσιακή ελαφρότητα, εκπέμποντας εντός και εκτός της χώρας το μήνυμα ότι κατά βάθος πιστεύουμε ότι τίποτα χειρότερο δεν θα μας συμβεί. Εξ ου και η συνέχιση του οπαδισμού, αν και είναι εμφανής πλέον ο αυξανόμενος προβληματισμός ολοένα και περισσότερων.

Ενδεικτικό της αφασίας είναι και η άκριτη κατανάλωση του συνθήματος περί «σωστής πλευράς της Ιστορίας». Κατανοητό πολιτικά, αλλά ο τρόπος χρήσης του στην Ελλάδα δείχνει μειωμένη αντίληψη της σχετικότητας, του ρητορικού χαρακτήρα και των ορίων τέτοιων -επικοινωνιακής φύσεως- εύληπτων μηνυμάτων.

 


 

Πηγή: defence-point

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι