Τελεσίγραφο Ισραήλ προς Τουρκία για τα πυρηνικά κόλπα της με Πακιστάν

Τελεσίγραφο Ισραήλ προς Τουρκία για τα πυρηνικά κόλπα της με Πακιστάν
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Αίσθηση προκαλεί το “τιτίβισμα” ενός από τους πλέον έγκριτους και καλά δικτυωμένους ειδικούς στα θέματα άμυνας, του Babak Taghvaee (ιρανικής καταγωγής αντιφρονών στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης που ζει πλέον στη Μάλτα), ο οποίος επικαλούμενος ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, κάνει λόγο για ένα σκληρό προειδοποιητικό μήνυμα του Ισραήλ στην Τουρκία, με αντικείμενο τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, η ισραηλινή στρατιωτική πηγή φέρεται να του ανέφερε, ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες παρακολουθούν “εκ του σύνεγγυς” τις συζητήσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι Τούρκοι με τους Πακιστανούς, με αντικείμενο την πυρηνική συνεργασία στη στρατιωτική της μορφή. Δηλαδή, την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου.

Όλα δείχνουν ότι έλευση πακιστανικών στρατιωτικών μέσων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου δεν είναι και εντελώς “αθώα”, στο πλαίσιο της γνωστής τουρκικής “αγωνίας” για την ασφάλεια της περιοχής (βλ. έλεγχο της Μεσογείου και εκ νέου μετατροπή της σε “τουρκική λίμνη”…), αλλά στο πλαίσιο μιας γνωστής σε γενικές γραμμές δραστηριότητας, η οποία όμως όλα δείχνουν ότι έχει κλιμακωθεί, αποκτώντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Οι Τούρκοι φέρονται να συζητούν με τους Πακιστανούς την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων. Αλλιώς, είναι προφανές ότι οι Ισραηλινοί δεν θα αισθάνονταν την ανάγκη να εκπέμψουν αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο πήγε πολύ μακρύτερα από μια απλή προειδοποίηση “σας παρακολουθούμε”.

Προστέθηκε, ότι η ισραηλινή Αεροπορία έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει κάθε πυρηνική απειλή, ακόμα και στην Τουρκία, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μπορεί η διαρροή να μην έχει λάβει επίσημη μορφή, όμως η μέθοδος και το “κανάλι” που επελέγη, έχει τη σημασία του. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, παρακολουθούσε και την εξέλιξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με τις πληροφορίες που συνέλεγε από τις πολυάριθμες πηγές του, να αποδεικνύονται έγκυρες. Η τελευταία του αναφορά, εάν θεωρηθεί ότι απηχεί την πραγματικότητα, κάτι πολύ πιθανό εάν συνδυαστούν ήδη υπάρχουσες πληροφορίες για τις τουρκικές δραστηριότητες, θέτει ένα εντελώς νέο πλαίσιο στην περιοχή.


Πηγή: Defence-point.gr

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι