Τι είπε ο Καμμένος για Ιερώνυμο, Ρωσία, Κοτζιά, εξοπλιστικά...

-
3442
Τι είπε ο Καμμένος για Ιερώνυμο, Ρωσία, Κοτζιά, εξοπλιστικά...

Με μια αιχμηρή ομιλία, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επανέρχεται στα πολιτικά πράγματα, εξαπολύοντας σφοδρό πυρ κατά πολλών, με αναφορές, οι οποίες θα απασχολήσουν τη δημοσιότητα. Ο πρώην υπουργός Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της "παράνομης" ουκρανικής Εκκλησίας, παρότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε.

Είπε, ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος προσωπικά για ό,τι συμβεί, λέγοντας πως "εγκλημάτησαν" διότι πριν και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, αναγνώρισαν την "παράνομη ουκρανική εκκλησία". Όπως τόνισε, με αυτή την προκλητική έναντι της Ρωσίας ενέργεια, "αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει οι Ρώσοι" στις συμφωνίες που είχαν γίνει.

Κατηγόρησε τους ιεράρχες ότι όσα έκαναν στόχο είχαν "να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων", πετυχαίνοντας όμως αποκλειστικά και μόνο να βάλουν "τη Ρωσία απέναντί μας". Κατέληξε στο θέμα αυτό λέγοντας, ότι "έχουν απόλυτη ευθύνη διότι προειδοποιήθηκαν", ο δε αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά από τον ίδιο.

Σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στην καταγγελία, ότι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Άμυνας, διεκόπησαν οι σχέσεις με αξιωματικούς του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από ελληνικές στρατιωτικές σχολές. Είπε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολές στους αξιωματικούς να φρεσκάρουν τη γνωριμία με Λίβυους συμμαθητές τους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενίσχυε η Ελλάδα ακόμα και στρατιωτικά τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του, χωρίς να επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι στην Τρίπολη κυβερνά "τουρκικής καταγωγής πολιτικός", εννοώντας τον Σάραζ, για τον οποίο είπε ανοιχτά ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών αποδέχθηκε ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά σχολίασε πως "η συμφωνία είναι άκυρη, αλλά θα επιφέρει αποτελέσματα".

Η Τουρκία και οι ελληνικές συμπεριφορές

Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι "η  Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία" και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά ψάχνουμε για φιλέλληνες! Αποκάλεσε "προδοτικές δηλώσεις" του τύπου "να μην είμαστε μονοφαγάδες", υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι είναι "προδοσία" η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε στα διαδικτυακά τρολ συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελλόριζο "έναν βράχο 50 μέτρων", θέτοντας το ερώτημα "θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;". "Σας διαβεβαιώ ότι "οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία".

Εξοπλιστικά και υπερπλεόνασμα

Ως πρώην υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα που ξεκίνησαν επί των ημερών του, καταγγέλλοντας ότι "σταμάτησαν όλα"! Αναρωτήθηκε "γιατί να καθυστερήσουμε ένα χρόνο τα F-16;", αλλά επαίνεσε τον σημερινό υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, που όπως είπε έφεραν επιτέλους το θέμα στη Βουλή. Αναφέρθηκε επικριτικά και στο θέμα των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροχημάτων HERON που θα αποκτούσε η χώρα μέσω χρονομερισματικής μίσθωσης (leasing), καταγγέλοντας και γι' αυτό το θέμα απαράδεκτη καθυστέρηση.

Κατά τα άλλα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πολίτης και έξω από την πολιτική. Τόνισε, ότι μέρος του υπερπλεονάσματος θα έπρεπε να δοθεί για ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλώντας για τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, υπογράμμισε εμφατικά ότι "μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τον πόλεμο είναι να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο".

Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, δίνοντας ένα παράδειγμα από τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική με την ιστορική ρήση του το 1976 προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κυβερνούσε "Βυθίσατε το Χόρα". Υποστήριξε ότι τότε "αποφύγαμε τον πόλεμο διότι οι Τούρκοι ήταν σίγουροι ότι θα κάνουμε πόλεμο". Υπεραμυνόμενος των επιλογών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι "δεν μου πέρασε το Μπαρμπαρός στην Κύπρο διότι ήξεραν ότι οι κανόνες εμπλοκής ήταν απελευθερωμένοι"! Δηλαδή, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντολή ακόμα και να το βυθίσουν.

Για τον Ερντογάν

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προηγούμενο. Τον αποκάλεσε "δικτάτορα, κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς". Η έκπληξη, όμως, αφορούσε Τούρκους στρατιωτικούς. "Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες. Δεν σέβονται τον Ερντογάν", διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, "να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα" του στυλ "τους πετάξαμε στη θάλασσα". Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως "οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας... και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών".

Πηγή: Defence-Point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.