Τι γύρευε στην Ανατ. Μεσόγειο το ελληνικό EMB-145H με "ουρά" RC-135V των ΗΠΑ;

-
1173
Τι γύρευε στην Ανατ. Μεσόγειο το ελληνικό EMB-145H με

Μια πραγματικά κατά τα φαινόμενα περίεργη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτύπωσε γνωστή ιστοσελίδα καταγραφής πτήσεων Flight Radar 24 στην Ανατλική Μεσόγειο. Ένα ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145H [email protected] C Erieye (Sn. 374) της 380ης Μοίρας, εντοπίστηκε να ίπταται τουλάχιστον 160 χλμ νοτιοδυτικά της Πάφου στην Αν. Μεσόγειο.

Το ελληνικό αεροσκάφος φαίνεται να παραμένει για αρκετή ώρα στην περιοχή πραγματοποιώντας συνεχόμενες πτήσεις αρχικά προς τα βόρεια, δηλ. προς τις ακτές της Τουρκίας, χωρίς όμως να τις πλησιάζει και ακολούθως προς τα δυτικά, δηλ. προς την Κρήτη σχηματίζοντας ένα ανάποδο L.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην ίδια περιοχή βρισκόταν και ένα αμερικανικό αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών τύπου RC-135V Rivet Joint (Sn. 64-14848) το οποίο φαίνεται στο Flight Radar 24 να ακολουθεί για κάποια ώρα την πορεία του ελληνικού αεροσκάφους και ξαφνικά απομακρύνεται από την περιοχή όπου βρισκόταν το ελληνικό αεροσκάφος και να κατευθύνεται προς τα ανατολικά και πιο συγκεκριμένα προς τις ακτές της Συρίας.

Εκεί το RC-135V Rivet Joint πραγματοποιεί συνεχόμενες πτήσεις με κατεύθυνση βόρεια-νότια ανοικτά των ακτών τα Συρίας και του βορείου Λιβάνου. Και ενώ η πτήση του αμερικανικού αεροσκάφους είναι ξεκάθαρη, ως προς την αποστολή του, ερωτηματικά προκαλεί η πτήση του ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ στην Αν. Μεσόγειο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Defence-point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.