Τούρκος ταξίαρχος: Οι ΗΠΑ στρατολογούν τζιχαντιστές για χάρη των Κούρδων

-
215
Χτύπημα του ISIS απέτρεψαν οι τουρκικές αρχές

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τους μαχητές του ΙΚ στην Συρία; Αυτό διατείνεται Τούρκος ταξίαρχος. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πενταγώνου ότι οι ΙΚ έχει ηττηθεί ένοπλοι της οργάνωσης πολεμούν και πάλι στο Χακλάν και στη Ντείρι Εζόρ, αναφέρει ο ταξίαρχος ε.α. Ισχάν Μποσμποζκούρτ.

«Η επαναφορά του ΙΚ στο προσκήνιο είναι μια ιταμή και βρώμικη κίνηση των ΗΠΑ, απάντηση στην αποφασιστική στάση της Τουρκίας σε Καντίλ και Μανμπίτζ. Η αποστολή του ΙΚ το 2013-27 ήταν να δημιουργήσει την πρόφαση για την κατάληψη των περιοχών αυτών. Τώρα στόχος είναι η νομιμοποίηση του χάρτη της τρομοκρατίας που χαρτογραφείται στις περιοχές αυτές», είπε.

"Στρατολογούν τζιχαντιστές..."

«Οι τρομοκράτες του Νταές (ΙΚ) συγκεντρώνονται σχεδόν από κάθε περιοχή της Συρίας και στρατολογούνται από τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ. Πως μπορεί το Νταές ξαφνικά να αναστηθεί και να κερδίσει τον έλεγχο περιοχών που ήλεγχαν οι Αμερικάνοι και οι Κούρδοι; Αυτό που βλέπουμε στην Συρία είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν αγκαλιάσει την τρομοκρατία ώστε να αναδιαμορφώσουν τον χάρτης της περιοχής», είπε.

«Η Τουρκία έχει διασπάσει τη γραμμή των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ. Η επιμελητειακή διασύνδεση μεταξύ του ΡΚΚ στη Τουρκία και του Καντίλ έχει διαταραχτεί. Αυτό που άρχισε με το Αφρίν προωθείται στη Μανμπίτζ και τόσο ο λαός της Συρίας, όσο και η Τουρκία συνεργάζονται κατά των Κούρδων. Για αυτό οι ΗΠΑ αλλάζουν πολιτική», ανέφερε.

Τα όπλα που δόθηκαν στο YPG οι Αμερικανοί θα τα πάρουν πίσω καθώς θα αποχωρήσουν από τη Μανμπίτζ βάσει του οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου.

«Τα πιόνια των ΗΠΑ που εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες βάσεις εξαπολύθηκαν όταν κρίθηκε αναγκαίο. Οι επιθέσεις του ΙΚ σχεδιάστηκαν για να σαμποτάρουν τις τουρκικές προόδους σε Αίν Ισά, Μανμπίτζ, Ράκα, Τελ Αμπαίντ και Καντίλ και να δώσουν χρόνο στους Κούρδους.

Για χάρη των Κούρδων

»Η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ-Ευρώπης-χωρών του Κόλπου που κατέβαλαν εξαιρετικές προσπάθειες για να κρατηθεί η Ράκα υπό τον έλεγχο των Κούρδων κάνει τα πάντα. Και για αυτό η αραβική δύναμη (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) σχηματίστηκαν. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη Ράκα», είπε ο Τούρκος ταξίαρχος.

Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ ανοικτά προστατεύουν το ΙΚ στο Ιράκ και την Συρία, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος η οργάνωση να επανέλθει στο προσκήνιο στο Ιράκ.

«Ας μην αμφιβάλει κανείς ότι αν η ιρακινή κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ πολλές ιρακινές πόλεις, περιλαμβανομένων της Μοσούλης και του Κιρκούκ, θα νιώσουν πάλι τη μάστιγα του ΙΚ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: yenisafak