Η άλλη όψη της Χίλαρι Κλίντον

Η άλλη όψη της Χίλαρι Κλίντον

«Εφτάψυχο» χαρακτηρίζουν τα αμερικάνικα Μίντια το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Παρ’ ότι το άρωμα σκανδάλων τους έχει περιβάλλει αρκετές φορές, πάντα καταφέρνουν να βγουν αλώβητοι, ίσως και πιο δυνατοί. Σήμερα και ενώ το κραταιό ζευγάρι προσπαθεί να επανέλθει στον Λευκό Οίκο, οσμή σκανδάλου τους άγγιξε ξανά.

Το δεξί χέρι της Χίλαρι, η 40χρονη Ούμα Αμπεντίν χωρίζει τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της Γουάινερ μετά από δημοσίευμα της New York Post που αποδείκνυε με φωτογραφίες ότι ο 51χρονος πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μια άλλη γυναίκα. Μία από τις φωτογραφίες τον δείχνει με διογκωμένα τα γεννητικά του όργανα κάτω από το παντελόνι του στο κρεβάτι, ενώ δίπλα του κοιμάται ο τετράχρονος γιος του.

Πρόκειται για το δεύτερο σε σειρά σκάνδαλο του Γουάινερ, που παραιτήθηκε από τη Βουλή το 2011 όταν τουίταρε κατά λάθος μία γυμνή φωτογραφία του εαυτού του, την οποία σκόπευε να στείλει σε μία γυναίκα. Δύο χρόνια αργότερα πιάστηκε ξανά να στέλνει μηνύματα με ψευδώνυμο. Το σκάνδαλο αυτό του στοίχισε την κούρσα διαδοχής για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Η μουσουλμανικής καταγωγής Αμπεντίν, που μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία, είναι έμπιστη συνεργάτης της Κλίντον από τότε που άρχισε σε νεαρή ηλικία να εργάζεται στον Λευκό Οίκο. Λίγο αργότερα, ήταν αυτή που βοήθησε τη σημερινή υποψήφια πρόεδρο να ξεπεράσει το σκάνδαλο που προκάλεσε η σχέση του Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Η νεαρή Ούμα έχει απασχολήσει από τότε πολλάκις τα Μίντια, τα οποία έχουν αφήσει υπονοούμενα για τη φύση της σχέσης των δύο γυναικών που είναι κυριολεκτικά αχώριστες τα τελευταία δέκα χρόνια. Η “προτίμηση” της Χίλαρι στις γυναίκες είναι κάτι που ψιθυρίζεται πολλά χρόνια. Στο βιβλίο της η Τζένιφερ Φλάουερ, πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον, αποκαλύπτει πως αυτός της είχε εξομολογηθεί ότι η Χίλαρι είχε πάει με περισσότερες γυναίκες απ’ ό,τι εκείνος και ότι ο γάμος τους είναι εδώ και δεκαετίες συμβατικός.

Αυτό, όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο σκάνδαλο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έμελλε να κλονίσει την υποψηφιότητά της. Τα υπηρεσιακά ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν σταλεί από τον προσωπικό ηλεκτρονικό λογαριασμό της Χίλαρι, όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών, έγιναν αντικείμενο ολόκληρης έρευνας από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας. Αν και το πόρισμα εξηγούσε ότι η Κλίντον ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» ως προς τον χειρισμό εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς χρησιμοποίησε ιδιωτικό διακομιστή για απόρρητα μηνύματα δεν επέβαλε άσκηση ποινικής δίωξης.

Η χρήση μη εγκεκριμένων από το υπουργείο Εξωτερικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο έλειψε να της κοστίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών. «Πώς μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς για πρόεδρο όταν τα κάνει θάλασσα ως υπουργός;», αναρωτιόταν η Washington Post.

Η ίδια η Κλίντον είχε παρουσιαστεί οικειοθελώς στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον, όπου κατέθεσε για την υπόθεση σε μια διαδικασία που κράτησε τρεισήμισι ώρες. Μετά από έναν «επαγγελματικό χειρισμό των συνεργατών της», όπως χαρακτήρισαν ακόμα και οι αντίπαλοί της, το ζήτημα αυτό έκλεισε χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά.

Ένα ζήτημα που είχε προκύψει λίγες ημέρες νωρίτερα, δεν αφορούσε άμεσα τη Χίλαρι, αλλά σίγουρα δεν την βοήθησε. Ο αδελφός του Μπιλ Κλίντον Ρότζερ Κάσιντι Κλίντον, 59 ετών, συνελήφθη ως ύποπτος για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών σε περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες.

Μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος μετά από εγγύηση που ορίστηκε στα 15.000 δολάρια, αλλά σίγουρα η είδηση της σύλληψης δυσκόλεψε τη νύφη του. Ο αδελφός του Μπιλ δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τον διάσημο αδελφό του. Έχει “πλούσιο” ποινικό μητρώο που ξεκινάει τη δεκαετία του 1980, όταν είχε καταδικαστεί για κατοχή κοκαΐνης.

Ο τέως πλανητάρχης, όμως, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια στο να απασχολεί τη δημοσιότητα και να προκαλεί πονοκέφαλο στη σύζυγό του. Αυτή τη φορά μία ανεξήγητη δωρεά δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην 56χρονη ξανθιά φίλη του στάθηκε η αιτία να κυκλοφορήσουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άλλη μία αιώνια  ερωμένη.

Η Τζούλι Τάουμπερ Μακ Μάχον είναι μία εντυπωσιακή 56χρονη γυναίκα, την οποία οι αστυνομικοί που φρουρούν τον Κλίντον έχουν ονομάσει «Αναζωογονήτρια». Για χάρη της, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν από το Ίδρυμα Κλίντον αυτά τα χρήματα, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος λόγος.

Η ίδια αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση στα δημοσιεύματα, αλλά μία στενή φίλη της εξέφρασε την απορία της για «τον ντόρο που γίνεται τα δύο εκατομμύρια δολάρια. Τόσα ξοδεύει η Τζούλι μόνο για την ετήσια ανανέωση της γκαρνταρόμπας της. Κατάγεται από μια πολύ πλούσια οικογένεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι