Ανοίγουν σαμπάνιες οι Ρεπουμπλικανοί – «Έχουμε σίγουρους 300 εκλέκτορες»

Σύνταξη SLpress.gr
2776
Ανοίγουν σαμπάνιες οι Ρεπουμπλικανοί – «Έχουμε σίγουρους 300 εκλέκτορες»

Με μια ξεκάθαρη δήλωση νίκης εμφανίστηκε, λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου. «Οι δημοσκόποι να πάνε να πλύνουν πιάτα» είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm ο Ελληνοαμερικανός, δηλώνοντας ότι οι Ρεπουμπλικανοί «ανοίγουν ήδη σαμπάνιες».

Ο αισιόδοξος πλην βιαστικός ως προς το αποτέλεσμα κ. Κωνσταντίνου ουσιαστικά είπε ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν σε καμία περίπτωση στους Δημοκρατικούς. «Επτά πολιτείες δεν έχουν ενσωματωθεί στα αποτελέσματα, μόνο η μία έχει πολύ μικρό προβάδισμα ο Μπάιντεν, η Νεβάδα» λέει. Είμαστε περί τους 300 εκλέκτορες, δήλωσε με σιγουριά ο Ρεπουμπλικανός. Πράγματι, φαίνεται ότι οι πολιτείες στις οποίες αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, δίνουν αρκετούς εκλέκτορες –μάλλον στον Τραμπ– Βόρεια Καρολίνα, Γεωργία, Γουισκόνσιν, Μίτσιγκαν, Πενσυλβάνια.

Όσον αφορά τις επιστολικές ψήφους (102 εκατ. ψήφοι) ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι έχουν προσμετρηθεί οι επιστολικές ψήφοι, όπως, για παράδειγμα, ειδικά στην Πενσυλβάνια που πρώτα καταμετρήθηκαν οι επιστολικές ψήφου και μετά αυτές της φυσικής παρουσίας. Ωστόσο, το επιτελείο του Τραμπ και ο ίδιος δηλώνει ότι φοβάται ότι οι Δημοκρατικοί έχουν στήσει μια βιομηχανία δημιουργίας νέων επιστολικών ψήφων ώστε να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

«Ο Τραμπ δεν θέλει να δει ψηφοδέλτια που δημιουργούνται τώρα, είναι παλιά τακτική των Δημοκρατικών. Έχουν ήδη έτοιμη βιομηχανίας δημιουργίας ψήφων» είπε ο Ιωνάθαν Κωνσταντίνου και γι' αυτό δηλώνει ότι κινούνται απο τώρα οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. «Ο Μπάιντεν δεν αναγνώρισε τη νίκη, ενώ πρέπει να βγεί να πει ότι εντάξει χάσαμε, και θα πάμε στις ενδιάμεσες εκλογές».

Ο κ. Ιωνάθαν Κωνσταντίνου ειρωνεύτηκε μάλιστα τις εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς έδειχναν περίπατο του Τζο Μπάιντεν για τις εκλογές. «Να αλλάξουν επάγγελμα, να πάνε να πλύνουν πιάτα. Όσοι ξέρουν τις ΗΠΑ δεν πρέπει να εκπλήσσονται με το αποτέλεσμα», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.