Ασφάλεια "α λα τούρκα" στο Μόναχο

Σύνταξη SLpress.gr
4

Ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων της Γερμανίας Τζεμ Εζντεμίρ, ο Γερμανός βουλευτής τουρκικής καταγωγής που έχει ασκήσει τα τελευταία χρόνια έντονη κριτική στην Άγκυρα, τέθηκε υπό αστυνομική προστασία κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας,

Με ενημέρωσε η αστυνομία" ότι μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας «διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία μου στο Μόναχο», είπε ο ίδιος μετά την επιστροφή του στο Βερολίνο. «Αυτός ήταν ο λόγος που πέρασα την υπόλοιπη ημέρα υπό αστυνομική προστασία», εξήγησε ο τουρκικής καταγωγής πολιτικός, ο οποίος βρέθηκε κατά τύχη να διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με την τουρκική αντιπροσωπεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Die Welt, σωματοφύλακες του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο "τρομοκράτης" Εζντεμίρ διαμένει στο ξενοδοχείο τους. Όπως επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει κάθε πολιτικό αντίπαλό του "τρομοκράτη"! Μετά τους Κούρδους της Συρίας "τρομοκράτης" και ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων της Γερμανίας!

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Εζντεμίρ. «Το πρωί, όταν έκανα τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο είχα μια συμπτωματική συνάντηση με την τουρκική αντιπροσωπεία. Με αντίκρισαν με έκπληξη και οργή» είπε ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων, ο οποίος βγαίνοντας από το δωμάτιό του, το Σάββατο, βρήκε έξω από την πόρτα του μια ομάδα αστυνομικών που είχαν την εντολή να τον προστατεύσουν.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί τον παρακάλεσαν να μην πάει στην τραπεζαρία για το πρόγευμα. «Η αστυνομία μου είπε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την τουρκική ασφάλεια, ότι υπέδειξαν πως ένας τρομοκράτης ή μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, έμενε στο ξενοδοχείο», εξήγησε ο Εζντεμίρ.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία του Μονάχου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι παρείχε προστασία σε «έναν αριθμό προσώπων», τα οποία  μετείχαν στην Σύνοδο για την Ασφάλεια. Δεν επιβεβαίωσε ωστόσο το περιεχόμενο της καταγγελίας της τουρκικής αντιπροσωπείας για τον πρώην ηγέτη των Πρασίνων.

Το "ακάθαρτο αίμα"

Ο Εζντεμίρ αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις τουρκικές αρχές, καθώς έχει προκαλέσει την οργή τους, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Έχει επίσης ζητήσει επανειλημμένως να αναγνωρίσει το Βερολίνο την γενοκτονία των Αρμενίων. Τέτοιο είναι το μένος των Τούρκων εναντίον του, που ο ίδιος ο Ερντογάν τον έχει απειλήσει ευθέως, κάνοντας λόγο για το «ακάθαρτο αίμα» των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πάντως, διέψευσε την στοχοποίηση του Εζντεμίρ, ισχυριζόμενος ότι ο Γερμανός βουλευτής προσπαθεί να διαταράξει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. «Δεν είναι αλήθεια. Είναι κατασκευασμένο. Είναι εξωφρενικό» είπε ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ρώτησε τους Τούρκους σωματοφύλακες, αν είχαν εντοπίσει κάποιον πιθανό τρομοκράτη. και ότι εκείνοι του είπαν ότι «δεν είναι αλήθεια».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.