Διαρροή σχεδίων του τουρκικού στρατού για στρατιωτική εισβολή στην Αρμενία!

Τουρκία: Διαρροή σχεδίων για στρατιωτική εισβολή στη Αρμενία!,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στρατιωτική εισβολή στην Αρμενία είχε στα σχέδιά της η Άγκυρα, σύμφωνα με απόρρητο εσωτερικό στρατιωτικό σημείωμα που αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ Nordic Monitor. Από το έγγραφο, όπως φαίνεται, λείπουν σελίδες από διαβαθμισμένα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς το σχέδιο δράσης. Το εν λόγω εσωτερικό σημείωμα, το οποίο υποβλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο και το αντίγραφο του οποίου έφερε στη δημοσιότητα το Nordic Monitor, αναφέρει  μάλιστα ότι το στρατιωτικό σχέδιο εξακολουθούσε να είναι σε ισχύ! Βέβαια, σημειώνεται ότι η πληροφορία μεταφέρεται εδώ με κάθε επιφύλαξη δίχως να μπορεί να διασταυρωθεί, καθώς ο Μποζγκούρτ είναι γκιουλενιστής, δηλαδή αντίπαλος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σύμφωνα με το υπόμνημα της 23ης Μαΐου 2016 που υποβλήθηκε στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, ορισμένες από τις σελίδες που περιλάμβαναν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Αρμενίας, που ονομάζονταν αεροπορική επιχείρηση “OĞUZTÜRK Hava Harekât Planι”, εξαφανίστηκαν. Η ανακάλυψη έγινε κατά την αναθεώρηση των σχεδίων στο Γραφείο Ελεγχόμενων Εγγράφων από την 4η Γενική Διοίκηση της στρατιωτικής Βάσης Akıncı στην Άγκυρα. Διεξήχθη φυσικά νομική έρευνα για το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ.

Σύμφωνα με το σύντομο σημείωμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές για να ενημερώσουν το Γενικό Επιτελείο, το μυστικό σχέδιο ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2001. Ετοιμάστηκε από την 2η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως μέρος του αεροπορικού επιθετικού σχεδίου OĞUZTÜRK προκειμένου να συμπληρώσει τη διαταγή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για επίθεση εναντίον της Αρμενίας με την κωδική ονομασία “ALTAY”.

Το σημείωμα ανέφερε ότι το σχέδιο δράσης εξακολουθούσε να ισχύει και υπογράμμισε ότι η παραβίαση του δεν θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για την διαταγή “ALTAY”.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι