Quantcast
Ερντογάν εναντίον όλων - Η μεγάλη ευκαιρία Ελλάδας-Κύπρου - slpress.gr
Ερντογάν εναντίον όλων - Η μεγάλη ευκαιρία Ελλάδας-Κύπρου,Μιχάλης Ιγνατίου

Η 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δεν είχε να παρουσιάσει πολλά διεθνή δράματα, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αν και χαρακτηρίστηκε από την ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που όμως είναι ένα εσωτερικό ζήτημα για την Αμερική με διεθνείς, βεβαίως, διαστάσεις. Η υπόθεση του Ιράν δεν προκάλεσε τελικά τις εντάσεις, που ανέμεναν οι αναλυτές και οι διπλωμάτες, καθώς η ανακοίνωση για τον κ. Τραμπ τερμάτισε επί τόπου και την προσπάθεια του προέδρου της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν να επιτύχει συνάντηση του με τον Χασάν Ρουχανί του Ιράν.

Έτσι, αρκετοί εστιάστηκαν στο «ξέσπασμα» του Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας εναντίον του Ισραήλ, της Αιγύπτου, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε τον πραγματικό του εαυτό… Λόγω της ειδησεογραφίας για τα προβλήματα του κ. Τραμπ, δεν δόθηκε μεγάλη σημασία στην ομιλία του κ. Ερντογάν, ο οποίος απροκάλυπτα παρουσίασε το σχέδιο για την εθνοκάθαρση των Κούρδων της Συρίας.

Οι χάρτες που έδειξε είναι αποκαλυπτικοί των σχεδίων του, και αν δεν τον σταματήσουν οι Αμερικανοί, σίγουρα θα ισοπεδώσει τις κουρδικές περιοχές, και θα αντικαταστήσει τον κουρδικό πληθυσμό με πρόσφυγες από τη Συρία. Οι απόψεις διίστανται. Θα προδώσει τους Κούρδους η Αμερική; Δυστυχώς, όλα είναι πιθανά, διότι ο Τραμπ, αυτές τις ώρες σκέφτεται πως να διασώσει την προεδρία του και τον εαυτό του, και κανένα άλλο…

Η ομιλία του κ. Ερντογάν, ο τρόπος που την εκφώνησε, ο τρόπος με τον οποίο έδειξε τους χάρτες του τρόμου, πρέπει να μελετηθούν και από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Η εξαγωγή συμπερασμάτων θα βοηθήσει την Αθήνα και τη Λευκωσία στην εκπόνηση σχεδιασμών αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, και στο διπλωματικό και σε άλλα επίπεδα που πιθανότατα θα χρειαστούν. Καθ’ ομολογία όσων τoν άκουσαν με προσοχή, ο κ. Ερντογάν απέδειξε ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δεν έχει αναστολές.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομιλίας είναι η άκρατη επιθετικότητα για όλους τους γείτονες του, ακόμα και για χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, οι οποίες είναι ισχυρές και έχουν την δυνατότητα να του δημιουργήσουν προβλήματα και να του απαντήσουν με τα ίδια μέσα. Ο Ερντογάν βασικά έδειξε το δρόμο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τις «καθοδήγησε» άθελα του να συνεχίσουν τις συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Πύραυλοι έπληξαν θέσεις Τούρκων στη βόρειο Συρία

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.